(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Tiramisu
Potřebné ingredience
2 balíčky cukrářských piškotů, 2 pomazánkové másla (nebo 2 velké Lučiny), 2 šlehačky, 200 g moučkového cukru, silná káva a rum (dle chuti)
Postup přípravy
Krém = pomazánkové máslo nebo Lučinu smícháme s cukrem, přidáme vyšlehanou šlehačku
Vychladlou kávu s rumem dáme do misky a piškoty po jednom namáčíme.Důležité je piškot jen namočit (ponořit) a hned vytáhnout.Někdo piškoty polévá, dle mého názoru jsou pak moc promáčené.Do připravené nádoby (např. dortové formy) vkládáme na střídačku piškoty-krém-piškoty-krém.Necháme 24 hodin v chladu a nakonec posypeme kakaem a skořicí (nejlépe přes sítko).
Já dávám tyramisu do malých skleněných misek, abych ho nemusela krájet a navíc mi to příjde hezčí.
Toto tyramisu jsem si oblíbila hlavně proto, že se do něj nedávají syrová vajíčka.
Přeji sladkou dobrou chuť.
Vychladlou kávu s rumem dáme do misky a piškoty po jednom namáčíme.Důležité je piškot jen namočit (ponořit) a hned vytáhnout.Někdo piškoty polévá, dle mého názoru jsou pak moc promáčené.Do připravené nádoby (např. dortové formy) vkládáme na střídačku piškoty-krém-piškoty-krém.Necháme 24 hodin v chladu a nakonec posypeme kakaem a skořicí (nejlépe přes sítko).
Já dávám tyramisu do malých skleněných misek, abych ho nemusela krájet a navíc mi to příjde hezčí.
Toto tyramisu jsem si oblíbila hlavně proto, že se do něj nedávají syrová vajíčka.
Přeji sladkou dobrou chuť.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé