HARLEKÝN
Potřebné ingredience
NA TĚSTO: 27 dkg cukru, 6 PL horké vody, 6 žloutků, 6 PL kakaa - UŠLEHAT.
22 dkg hrubé mouky, sníh ze 6 bílků, 1/2 prášku do pečiva.
JÍŠKA: 15 dkg másla, solamyl, studené mléko
VYŠLEHAT:15 dkg cukru moučka, 15 dkg másla,1 celé vejce (nemusí být), 3 PL kakaa.
NA ZDOBENÍ: 1 smetana na šlehání bílá, 1 smetana na šlehání pařížská
Postup přípravy
Máslo rozpustíme, přidáme asi tak 2 PL Gustinu nebo Solamylu, zalijeme studeným mlékem a rozmícháme na hustější kaši. Necháme vychladnout.
Ve vyšší míse rozšleháme máslo, cukr, vejce a kakao a postupně zašleháváme vychladlou jíšku.
Ušleháme si šlehačky.
Korpus namažeme krémem zezhora a ze stran. Zdobícím pytlíkem nazdobíme dort šlehačkami. Můžeme posypat strouhanou čokoládou.
Jíška
Našlehaná vejce s cukrem.
S kakaem.
Těsto nalité ve formě.
Upečené těsto
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé