Bryndzové halušky
Potřebné ingredience
pro 2 osoby: 2 středně velké-malé brambory, 1 vejce, hladká mouka, sůl, bryndza - 125g, mléko
Postup přípravy
dlouho jsem se na recepty nedívala a neviděla jsem komentáře, tedy:
bryndza je slaná :-)
halušky by se neměly rozvařit, pokud je těsto v tom "pravém" stadiu tuhosti, tedy, ani kapat, ani trhat, jakmile všechny halušky plavou, ven s nimi :-ú
Nakrájíme špíček na kostičky, které pak v kastrůlku vyškvaříme :-)
vyškvaříme do mňamkova :-)
Pravá slovenská bryndza
nechám rozmrazit a je jako nová :-)
na jemném struhadle rozetřeme - nastoruháme brambory na kaši
přidáme mouku, vejce a sůl
promícháme v těsto, které by se nemělo trhat ani kapat
přes haluškový cedník protřeme do hrnce s vařící se osolenou vodou
kapy kap :-D
až budou všechny plavat, jsou hotové :-)
před koncem varu odebereme trochu vody z hrnce
halušky scedíme do mísy a přidáme bryndzu
mícháme a proléváme mlékem a vodou z hrnce odebranou až do této tekuté podoby :-)
a pak servírujeme - tato porce je se škvarečkama s omastkem :-) MOJE :-D
a pak servírujeme - tato porce je se škvarečkama bez omastku :-) MANŽELOVO :-D přeji dobrou chuť :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé