Kuře se šalvějí a ovesnými vločkami - netradiční, pro milovníky nových jídel:-)
Potřebné ingredience
3 lžíce mléka
2 lžíce anglické hořčice (dávám klasickou plnotučnou)
1/2 hrnku ovesných vloček
3 lžíce nasekaných lístků čerstvé šalvěje (já dávám sušenou, koupenou v obchodě jako koření)
8 kuřecích stehýnek bez kůže (můžou být klidně i kuřecí prsní řízky)
1/2 hrnku smetany nebo tvarohu (já dávám zakysanou smetanu)
1 lžička kremžské hořčice
sůl, pepř
Postup přípravy
Porce položíme na plech a pečeme asi 40min. Maso je hotové, když je šťáva při vpichu do nejsilnější části masa jasná (ne růžová).
Mezitím smícháme smetanu nebo tvaroh, kremžskou hořčici, zbývající šalvěj, sůl a pepř, a podáváme studené nebo teplé s masem (já dávám teplé s masem a bramborem). Já omáčku vždycky trochu ohřeju a podávám teplou.
Maso osolíme, opepříme a potřeme hořčicí.
Maso posypeme nasekanými lístky čerstvé šalvěje nebo sušenou šalvějí (to mám já).
Maso obalíme ve vločkách. (Pak celý postup opakujeme i na druhé straně masa.) A pak vložíme do vymazaného pekáčku a dáme péct do trouby - první polovinu času přikryté, pak nepřikryté.
Takhle vypadá upečené maso.
Takhle vypadá uvařená omáčka.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé