Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Kuře se šalvějí a ovesnými vločkami - netradiční, pro milovníky nových jídel:-)

0.0
Kuře se šalvějí a ovesnými vločkami - netradiční, pro milovníky nových jídel:-)

Potřebné ingredience

3 lžíce mléka
2 lžíce anglické hořčice (dávám klasickou plnotučnou)
1/2 hrnku ovesných vloček
3 lžíce nasekaných lístků čerstvé šalvěje (já dávám sušenou, koupenou v obchodě jako koření)
8 kuřecích stehýnek bez kůže (můžou být klidně i kuřecí prsní řízky)
1/2 hrnku smetany nebo tvarohu (já dávám zakysanou smetanu)
1 lžička kremžské hořčice
sůl, pepř

Postup přípravy

V hlubokém talíři smícháme vločky se 2 lžícemi šalvěje (já to nemíchám, přidávám to na maso postupně, jak to balím - nejprve hořčice, pak šalvěj, pak vločky), porce stehýnek potřeme směsí mléka a hořčice a obalíme ve vločkách.
Porce položíme na plech a pečeme asi 40min. Maso je hotové, když je šťáva při vpichu do nejsilnější části masa jasná (ne růžová).
Mezitím smícháme smetanu nebo tvaroh, kremžskou hořčici, zbývající šalvěj, sůl a pepř, a podáváme studené nebo teplé s masem (já dávám teplé s masem a bramborem). Já omáčku vždycky trochu ohřeju a podávám teplou.

Maso osolíme, opepříme a potřeme hořčicí.

Maso posypeme nasekanými lístky čerstvé šalvěje nebo sušenou šalvějí (to mám já).

Maso obalíme ve vločkách. (Pak celý postup opakujeme i na druhé straně masa.) A pak vložíme do vymazaného pekáčku a dáme péct do trouby - první polovinu času přikryté, pak nepřikryté.

Takhle vypadá upečené maso.

Takhle vypadá uvařená omáčka.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie