(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Zlaté cihličky z domácí čokolády
Potřebné ingredience
1/4 kg bílého ztuženého tuku, 1/2kg moučkového cukru, 120g kakaového prášku, 1/2 sáčku pudingového prášku, 3 lžíce rumu. Potřebujeme také formy na pečení rakviček nebo jiné formy na tvarování čokolády, zlatý alobal nebo balicí papír a lepicí pásku průsvitnou.
Postup přípravy
V kastrolku pozvolna rozpustíme tuk, rozmícháme v něm cukr a kakao, přidáme pudingový prášek a rum. Necháme lehce přejít varem. Hmota pak rychle tuhne, tak musíme být připraveni hned začít pěchovat do formiček. Když dáme hmotu do forem, umístíme vše do chladna a když čokoláda zchladne dáme ji na pár hodin do mrazáku, lépe se pak vyklápí. Zatím si nastřiháme ze "zlatého" balicího papíru stejně velké obdélníky, které předem naměříme a připravíme izolepu a nůžky. Cihličky potom vyklopíme a postupně balíme do papíru, který vespodu slepíme průsvitnou páskou.
Někdy je čokoláda flekatá, ale to na chuti nic neubírá, je to znak nedokonalého promíchání cukru s kakaem.
Jde o poměrně jednoduchou a přitom výbornou cukrovinku. Slyšela jsem, že jde přidat sušené mléko a je mléčná čokoláda, ale sama jsem to nezkoušela, tato nám chutná moc.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé