Bůčková roláda
Potřebné ingredience
Plát libového vepřového bůčku bez kosti (poproste svého řezníka určitě vám bůček na roládu připraví)
,vepřová šunka nebo uzené či anglická slanina (dle chuti),
plátkový sýr (stačí 30%),
lžice hořčice,
4 vejce,
sterilovaný hrášek nebo žampiony,
sůl,pepř,kmín,koření na steak,sádlo,máslo,
řeznický provázek nebo bílá reřná nit.
Postup přípravy
Nyní si na kousku másla usmažíme vajíčka.Takto připravené je dáme na roládu,lehce posolíme a opeříme a dáme hrášek.Roládu opatrně zabalíme a zavážeme provázkem,aby nám nevytekla.Navrch posypeme kořením na steak a dáme do sádlem vymazaného pekáčku a podlijeme vodou.Pekáč přikklopíme a dáme péci asi tak cca 60 minut.Poté pekáč odklopíme a necháme upéct kůrčičku cca tak 30 minut.Podáváme s brambory nebo bramborovou kaší a kyselou okurkou také je vhodný houskový knedlík či bramborový a špenát.
připravené maso si osolíme a opepříme
potřeme ho hořčicí
poklademe plátky uzeného
poklademe plátky šunky
poklademe plátky sýru
dáme si smažit vajíčka
takto vypadají hotová
vajíčka dáme na sýr
osolíme oppříme a dáme hrášek
zavineme roládu
roládu zavážeme
posypeme kořením a dáme do vamazaného pekáče a přiklopíme
hotovo upečeno
a papáme
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé