Tenisová raketa
Potřebné ingredience
Korpus: 5 vajec, 200g moučkového cukru, 200g mletých ořechů, 150g hladké mouky, 1 prášek do pečiva; Be-Be sušenky
Krém: 3 smetany na šlehání, 3 ztužovače šlehačky, 4-5 lžíc oříškového kapučína v prášku
Postup přípravy
Inspirace od paní Pavlíny N. ID 12611 - tento recept je výborný, lehký a není moc sladký.
Jako základ jsem upekla kulatý ořechový korpus. Ovál by byl lepší, bohužel ho nemám. Rukojeť jsem vytvořila z Be-Be sušenek.
Korpus: z oddělených bílků a 2lžic studené vody ušlehat sníh, do kterého se přidá cukr. Do našlehané pěny postupně zapracovat žloutky a pak opatrně přidávat směs mouky, mletých ořechů a prášku do pečiva. Po promíchání směs nalít do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané formy. Péct na 175°C asi 35 min.
Krém: ušlehat smetanu společně se ztužovačem a pak přidat práškové kapučíno,vše důkladně našlehat.
Korpus jsem prořízla, pokapala rumem, vše i se sušenkami promazala krémem. Nakonec pomazala z vrchu a dozdobila,výplet jsem udělala čokoládovou polevou v sáčku, rukojeť jsem posypala grankem.
Jako základ jsem upekla kulatý ořechový korpus. Ovál by byl lepší, bohužel ho nemám. Rukojeť jsem vytvořila z Be-Be sušenek.
Korpus: z oddělených bílků a 2lžic studené vody ušlehat sníh, do kterého se přidá cukr. Do našlehané pěny postupně zapracovat žloutky a pak opatrně přidávat směs mouky, mletých ořechů a prášku do pečiva. Po promíchání směs nalít do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané formy. Péct na 175°C asi 35 min.
Krém: ušlehat smetanu společně se ztužovačem a pak přidat práškové kapučíno,vše důkladně našlehat.
Korpus jsem prořízla, pokapala rumem, vše i se sušenkami promazala krémem. Nakonec pomazala z vrchu a dozdobila,výplet jsem udělala čokoládovou polevou v sáčku, rukojeť jsem posypala grankem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Mmyška
(upraveno)
2. 3. 2009, 10:06
Jani super raketa