Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Masopustní koblížky

0.0
Masopustní koblížky

Potřebné ingredience

3/4 kg mouky (250 g polohrubé a 500 g hladké), 6 dkg cukru, 8 dkg másla, 4 žloutky, 3 lžíce rumu, jedna kostka droždí, 3 dcl mléka, cotronová kůra, sůl, marmeláda

Postup přípravy

Uděláme kvásek ( 250 ml mléka zahřejeme, rozdrobíme do něj droždí, přidáme lžíci cukru a lžíci mouky) necháme na teplém místě vzejít.
Do mísy dáme mouku, sůl, zbytek cukru, rum, citronovou kůru, rozpuštěné máslo, žloutky, zbytek vlahého mléka a kvásek. Umícháme těsto, aby se nelepilo ale bylo "lehké" (takže možná bude potřeba přidat ještě trochu vlahého mléka). Dáme na teplé místo vykynout.
Z těsta vyválíme plát asi 1 cm široký a vykrajujeme kolečka skleničkou. Vždy na jedo dáme marmeládu a druhým přiklopíme, přimáčkneme. A opět vykrojíme skleničkou, aby se těsto spojilo a marmeláda nekoukala. Dáme na prkénko posypané moukou a ještě jednou necháme na teplém místě kynout - nejprv z jedné a po otočení z druhé strany koblížku. Dáváme péci do rozehřátého oleje (já pekla ve fritovacím hrci na 160 st.) Koblížek se upeče z jedné a po otočení z druhé strany. Necháme okapat a pocukrujeme. Doboru chuť!!!

a tolikhle je koblížků z této dávky těsta

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Monča32 27. 10. 2009, 18:09
moc dobré koblihy a celá rodinka si pochutnala (Y) (Y) (clamp) (clamp) (pl)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie