(recept
si oblíbilo 127 návštěvníků)
HOUBOVÉ TOUSTY-pod maso, na topinky,tousty, do rizota, na placky.
Potřebné ingredience
1 1/2 -2 kg hub, 1 kg paprik, 3/4 kg cibule, 1 malý kečup od Heinz,-nebo jiný hustý, 1 rajčat. protlak, 20dkg krup. cukru,2 lžíce soli, 1 lžička pepře, 1/4 l. octu, 1/4 l. oleje.5 kuliček Nového koření, 5 kuliček celého pepře, 5 hřebíčků,
Postup přípravy
Houby očistit, povařit ve slané vodě chvilku a propláchnout od slizu.
Papriky nakrájet na nudličky. cibuli nakrájet nadrobno. odměřit cukr a nachystat potřebné přísady.
Zpěnit cibuli do sklovata, přidat papriky, cukr, kečup, protlak, sůl, pepř, olej, ocet, do gázy dát Nové koření, hřebíček-vložit do hmoty, přidat houby.
Vše povařit zlehka, asi 5 minut , vydělat koření v gáze, a plnit malé skleničky.
zavařt při 80 stupních na 20 minut.
Pokud jsou houby, neváhejte, po celý rok je to výborný pomocník v kuchyni s výbornou chutí.....
Výborné jsou pod maso, rozito, na tousty, na topinky, na bramborové placky, jako příloha na talíř k masu , ke grolovaným masům.....
Papriky nakrájet na nudličky. cibuli nakrájet nadrobno. odměřit cukr a nachystat potřebné přísady.
Zpěnit cibuli do sklovata, přidat papriky, cukr, kečup, protlak, sůl, pepř, olej, ocet, do gázy dát Nové koření, hřebíček-vložit do hmoty, přidat houby.
Vše povařit zlehka, asi 5 minut , vydělat koření v gáze, a plnit malé skleničky.
zavařt při 80 stupních na 20 minut.
Pokud jsou houby, neváhejte, po celý rok je to výborný pomocník v kuchyni s výbornou chutí.....
Výborné jsou pod maso, rozito, na tousty, na topinky, na bramborové placky, jako příloha na talíř k masu , ke grolovaným masům.....
k bramborovým plackám...
do rizota....
cibule na sádle nebo oleji...
..papriky nakrájené
koření v gáze, olej, cukr,
kečup+protlak
vše povařit
xxx
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
okurka555
(upraveno)
2. 10. 2019, 15:52
Opravdu výborný recept, dělala jsem již druhým rokem.
silurido
(upraveno)
2. 10. 2017, 21:45
Dobrý večer, Mohla by jste mě prosím říct jakou má gramáž ten kečup a jak velký rajský protlak.Jednou jsem už vaši dobrotu dělala,ale nevím už jak velký kečup a protlak jsem dávala. Moc děkuji za odpověd.
Káťa V.
(upraveno)
27. 9. 2014, 12:11
Teď jsem dodělala,babička zavařuje a fakt bomba
novackova
(upraveno)
22. 9. 2014, 18:56
je to moc dobré,dala jsem to na topinky a na to volské oko a super večeře
Odry7
(upraveno)
10. 9. 2014, 8:03
Našla jsem tento váš recept a hned ho vyzkoušela. První várka sotva stačila vystydnout a dneska budu dělat druhou. Je to výborné, dala jsem sousedce skleničku a chtěla hned recept, že se do toho také pustí, jak jim to chutnalo. Díky.
macimaci
(upraveno)
9. 10. 2013, 22:45
Výborné. Naděláno ze dvou dávek a už sežráno. Zítra budu dělat další dvě. Místo kečupu jsem vrzla rajčatové pyré a trošku víc cukru a skvělé.
Hanily
(upraveno)
15. 10. 2012, 13:18
děkuji za receptík...výborný..už se nemůžu dočkat až zase najdu nějaké hříbky abych mohla znova udělat!!!
pavlinka+jiříček
(upraveno)
7. 8. 2011, 8:28
díky za recept,včera jsem dělala z jedné dávky,ještě budou nejmíň 4. dobrota
Bubalka
(upraveno)
7. 8. 2011, 21:26
@pavlinka+jiříček
děkuji, já také zítra budu dělat....
Simona68
(upraveno)
26. 7. 2011, 12:17
Musím se taky přidat ke kladným komentářům Udělala jsem loni jen půl dávky a ihned potom minimálně dalších pět dávek . Dávám tuto směs na všechno ,ale mám jednu oblíbenou - na pánvi osmahnu salám co se najde v lednici na cibulce pórku paprice a potom přidám houbový poklad a je mńamkahotová k tomu topinka ,ale stačí chleba. Tyto houbové tousty jsou fakt 1 . letos mám již první dávku hotovou
Paluna
(upraveno)
20. 9. 2010, 1:06
V sobotu jsem dělala - jsou vynikající - moc děkuji za výborný recept
BlankaB
(upraveno)
9. 10. 2010, 21:21
@Paluna
Děkuji, letos jsem nedělala, mám z minulého roku a bez tohoto bych neuvařila rizoto...
honza
(upraveno)
14. 9. 2010, 12:11
Tak už budu dělat druhou dávku , jsou super
mimicek
(upraveno)
27. 8. 2010, 22:09
Děkuju za recept ,mám 2 várky je to dobrůtka
BlankaB
(upraveno)
2. 9. 2010, 17:40
@mimicek
děkuji.....já to mám jak pod maso, na rizoto tak i na placky...
anaba
(upraveno)
20. 8. 2010, 21:23
tak to vypadá skvěle určitě vyzkouším
Bubalka
(upraveno)
5. 7. 2009, 20:52
Děkuji, u nás letos asi houby nebudou, ach jo...
veveřice 1
(upraveno)
17. 10. 2008, 12:17
Blaníííííííííí super, obrovský úspěch móć móc dobré už dělám pátou várku díky moc za super recept
Bubalka
(upraveno)
22. 10. 2008, 18:02
@veveřice 1
Děkuji, já myslela, že to letos dělat nebudu, že nejsou hřiby, ale už mám 60 skleniček... tak jsem moc ráda....
Dabo
(upraveno)
10. 8. 2008, 16:19
Ahoj je možné to udělat ze žampionů?
Bajula
(upraveno)
12. 3. 2008, 18:10
.Blani,recept je super. .Loni jsme udělali kolem 40sklenic.Letos toho musíme nadělat minimálně jednou tolik. Dáváme to pod maso,na pizzu,tousty,do slaného štrůdlu.Zkrátka skoro všude.
Olginka
(upraveno)
7. 3. 2008, 13:38
Děkuji za recept Je to fakt dobrota Nám chutná s pohankou.
Zrušený účet
(upraveno)
7. 2. 2008, 20:36
Potvrzuji, že tohle je fakt dobrota. Já to dělala už předminulý rok a měla jsem toho tolik, že mi to vystačilo skoro do teď. Je to takové vděčné, když nevíte co k obědu
BlankaB
(upraveno)
25. 2. 2008, 19:42
@
Děkujííííí, už se těším na léto, až porostou hříbky
Gejbyk
(upraveno)
7. 2. 2008, 20:28
Blanko, díky snad za všechny vaše recepty, jste naprosto skvělá. Už jsem začínala být tak trochu vyšťavená z věčného vymýšlení co zas vařit (hlavně když máme v lednici hořčici a světlo ) a vy jste mi dodala inspiraci a hlavně snad zas získám pozitivní vztah k vaření, vždyť ona je to vlastně bezva hra . Díky díky díky a už vás mám uloženou v oblíbených a jistě tu budu čímdál častěji. Moc vám fandím a mějte se pohádkově . Gábi
BlankaB
(upraveno)
19. 2. 2008, 18:18
@Gábka
Děkuji, to víte, že to potěší.....