Köttbullar se smetanovou omáčkou jako z Ikea
Potřebné ingredience
houska
malá cibule
400g mletého masa (půl mix mletý, půl kuřecí mleté)
vejce
4lž strouhanky
sůl
pepř
400ml masového vývaru
200ml smetany
3lž inst. jíška
brusinky
citr. šťáva
Postup přípravy
Troubu na 180°C (hk). Housku namočit do vlažné vody. Cibuli najemno. Vepřové maso spojit s houskou, cibulí, vejcem a strouhankou. Osolit opepřit. Dělat kuličky a péct na papíře asi 20´.
Masový vývar nechat vyvařit na polovinu. Přilít smetanu, jíšku a nechat přejít varem.
Kuličky přelít omáčkou, s brusinkami a hranolky.
Masový vývar nechat vyvařit na polovinu. Přilít smetanu, jíšku a nechat přejít varem.
Kuličky přelít omáčkou, s brusinkami a hranolky.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé