(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
Chobotnicky (Sepie, Calamare) na cibulce
Potřebné ingredience
500 g chobotnicek (nejlepe uz ocistenych), 3 pol. lzice olivoveho oleje, 750 g cibule, 2 bobkove listy, 3-4 trouzky cesneku, 1 pol. lzice papriky, pepr, sul, 1 citron, 2 pol. lzice petrzelky
Postup přípravy
Nejlepe koupime uz ciste chobotnicky bez vnitrnosti a kuze, ty oplachneme pod tekouci vodou, osusime a nakrajime na male kousky - nudlicky, kolecka.
Oloupeme cibulku a nakrajime na tenke nudlicky.
V hrnci rozpalime olej a orestujeme chobotnicky, po chvelce pridame cibulku a prolisovany sesnek a jeste dukladne orestujeme, pak pridame trosinku vody, bobkove listy, paprikovy prasek, pepr, sul ale jen malo chobotnicky jsou slane.
Zvolna varime 30 - 50 min, podle velikosti chobotnicek
Kdyz je vse varene pridame nasekanou petrzelku.
Podavame k bilemu pecivu
Mnozstvi na 3 porce, 324 Kcal pro porci
Oloupeme cibulku a nakrajime na tenke nudlicky.
V hrnci rozpalime olej a orestujeme chobotnicky, po chvelce pridame cibulku a prolisovany sesnek a jeste dukladne orestujeme, pak pridame trosinku vody, bobkove listy, paprikovy prasek, pepr, sul ale jen malo chobotnicky jsou slane.
Zvolna varime 30 - 50 min, podle velikosti chobotnicek
Kdyz je vse varene pridame nasekanou petrzelku.
Podavame k bilemu pecivu
Mnozstvi na 3 porce, 324 Kcal pro porci
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Marcela 1980
(upraveno)
19. 3. 2007, 1:52
Je to fakt pochoutka

nahlásit

BlankaB
(upraveno)
19. 3. 2007, 1:29
Chobotnice ty já miluji....toto vyzkouším......
nahlásit