(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
OSTRÉ FAZOLE :o)
Potřebné ingredience
1 plechovka červených fazolí ve slaném nálevu, maďarská klobása - kupuji od firmy Ponath, v balení jsou 2kusy, stojí cca 30Kč a mají v Kauflandu a u Lidla, cibule nebo ještě lépe jarní cibulka, pórek - dejte, kolik máte rádi :o), jakákoli zelenina, co vám třeba doma zbyla - dělal jsem s paprikou, rajčaty, cuketou, kedlubnou, mrkví, hráškem - vždy mňam, česnek, kečup, majoránka, oregano, bazalka - co máte doma nebo co máte nejradši, sůl, pepř, voda, máslo, chleba
Postup přípravy
Nejprve nakrájím cibuli/pórek, osmažín v hlubší pánvi na trošce másla. Jakmile začne chytat barvu, přidám na kolečka nebo půlky koleček nakrájenou klobásu. Ta se vypeče a pustí omastek a dobrou šťávu. Pak přidám na kostičky nakrájenou zeleninu. Nechám osmahnout, pak přileju od oka trochu vody a podusím pod pokličkou. Pak vysypu fazole, pozor, nejprve vylijte nálev. Poté přidám kečup, moc dobrý je jemně pálivý od Helmans. Můžu zase přidat vodu, kečup, zkrátka vyrobím takovou kečupovou omajdu :o) Pak zbývají bylinky, koření, určitě, přisolte, opepřete a nakonec přidejte prolisovaný česnek. Já kupuju takový ten fialový, kulatý, co nemá stroužky a víc pálí. Toho dávám 2 kusy. Klasického dejte klidně víc, není tak ostrý. Chuť můžete zjemnit přidáním másla. Podáváme s chlebem :o))
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé