Zobrazit přihlášovací formulář

Sladká jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 68 návštěvníků)

JAHODOVÝ ŠTRŮDL! VÝBORNÝ!

0.0
JAHODOVÝ ŠTRŮDL! VÝBORNÝ!

Potřebné ingredience

1 balíček listového těsta 150g strouhanky 150g cukru krystal 2 vajíčka trochu másla jahody (mražené - ty používám většinou já, kompot...)

Postup přípravy

Na másle si osmahneme strouhanku do zlatova, pozor,musíte u toho opradu stát a míchat, aby se nespálila. Až vychladne, přidáme cukr a jedno vajíčko, zamícháme. Rozválíme si listové těsto, posypeme směsí strouhanky a poklademe jahodama, lze polít i šťávou z jahod (když jsou mražené nebo z kompotu..), někdy posypu ještě i grankem, ale nemusí být. Jahodama nešetříme! já používám většinou mražené z vlastních zásob :o) Zabalíme, potřeme rozšlehaným vajíčkem (stačí jen žloutek) a šup s tím do trouby. Peču při cca 180-200, do zčervenání. Vychlazený štrůdl můžeme pocukrovat..
Je to výborné, kdo ochutnal, tak chce recept a s oblibou šíří dále .o) A navíc, je to rychlovkááááááááá!!!! Vyzkoušejte :o) Vyjdou z toho 2 štrůdly.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

bluelights 9. 11. 2011, 14:53
Haničko, tak jsem dneska pekla,akorát chladne,udělala jsem jeden se strouhankou a jahodami a jeden ten samý a k tomu ten vanilkový pudink,no a napadlo mě u toho,že by nebylo marné nerolovat jako štrůdl,ale dát jedno vyválené těsto na vyšší plech,na to dát ingredience i s tím pudinkem a navrch to přikrýt zbylou půlkou rozváleného těsta :)
Hanulka2 12. 11. 2011, 20:49
@bluelights Jarmilko, já si až teď všimla, že jste psala. Určitě ta verze s pudinkem lze udělat normálně na plech, přesně jak píšete. Tím se to dost usnadní a nic 100% nevyteče ^o) Na tom plechu dělám variantu vanilkový puding meruňky, je to také dobrůtka. Doufám, že obě verze u Vás měly úspěch a chutnalo :-)
eliskaXL 20. 4. 2010, 10:50
NEBYL výýýýbornýýýý a ja na nej rychle zapomenuuuuu !!!!!!!!! (6) Vse udelano dle receptu,vypadaly dobre..ale pak zacala v troube vytekat jahodova stava :-((...netusim odkud- vsechny skvitky byly ucpane a zavin neprasknul....No ale i pres toto jsem se na nej tesila...ale beda pri rokrojeni...vsechno teklo ven....jak puding tak rozmekle jahody a stava z nich :-(( Takze o nejakem zavinu se to vzhledove ani chutove nedalo vubec mluvit..skoda jahod ..tenhle recept jiz nikdy vice...nevim ,kde byla chyba... :-@
Hanulka2 1. 5. 2010, 22:59
@eliskaXL Tak to mě mrzí, že se nepovedl. Já dělám hlavně variantu bez pudingu, ale dle rady jedné paní tady v komentářích jsem už několikrát dala i puding variantu a bylo to výborné, nevyteklo nic... Tak nevím, kde se Vám stala chyba... *-) Napadá mě jedině, že puding byl řídký, krájelo se ještě příliš horké.. jinak si to nedokážu představit, puding krásně po vychladnutí ztuhne a tím je hodně pevný celý štrůdl, nic nemá šanci protéct... Holt ne vždy se vše povede.. :-$ Zkuste třeba moji variantu jen s jahůdkama (L)
Hanulka2 (upraveno) 1. 5. 2010, 23:00
Tak a dnes jsem dělala zde zmiňovanou variantu s vanilkovým pudingem a je to BOMBA. Rozválet těsto, ne příliš do tenka, jinak to nesrolujete! Dát malinko vychladlý vanilk. puding, jahody, dala jsem i pár malin, srolovat, potřít vajíčkem, upéct a nejlépe ještě horké všechno sníst :o)))))) MNAM MNAM MNAM, rodina se olizovala a na posezení se vše snědlo. ... doporučuji
jvaisova 8. 6. 2009, 22:38
Hanko, dneska jsem upekla Váš štrůdl a hned se celý snědl. Je to dobrota (clamp) Díky za tip. Jitka
Hanulka2 9. 6. 2009, 20:04
@jvaisova Jitko, tak to je úplně stejné jako u nás :-D Není šance, aby zůstal do druhého dne. Jsem ráda, že chutnalo :-) Mějte se, Hanka
Zanet&Giovi 31. 3. 2009, 22:07
Tak, vyzkouseno. Na to, ze je to rohlikovy strudl s jahodama je to moc dobre. Jsem prekvapena. :-) Priste vyzkousim verzi s pudinkem. Diky!
Hanulka2 6. 4. 2009, 20:01
@Zanet&Giovi Žanet, jsem ráda, že se povedlo |:o) Mějte se krásně, Hanka (hello)
7111971 27. 2. 2009, 11:31
Dobrý den,Jani, a zkuste ještě dát pod jahody hustý vanilkový pudink,tu strouhanku pak můžete i vynechat,jedla jsem to v Německu-to je žrádlo (Y). S pozdravem,Petra.
Hanulka2 27. 2. 2009, 11:57
@7111971 Dobrý den Peťo, tak to určitě vyzkouším :-) Tento štrůdl dělám už hodně dlouho, tak aspoň bude obměna (Y). Mějte se, Hanka
kopretin.a 27. 2. 2009, 11:39
@7111971 a není pak všude ta šťáva? *-) ta strouhanka by jí asi vsákla, ale puding? *-)
Hanulka2 27. 2. 2009, 12:02
@kopretin.a Helenko, štrůdl neproteče, když ho nevyválíte úplně do extra tenka, aby pak při pečení neprasknul. Já dělám ještě to, že když mám zamražené jahody, tak když rozmrznou, tak to pak ještě tou šťávou co zůstane poleju. To platí i o šťávě z kompotu, klidně vemte lžíci a šťávou tu strouhanku polijte. Samozřejmě, že tam nevylijete všechnu šťávu .o) Vyzkoušejte, určitě nebudete litovat (H)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie