(recept
si oblíbilo 15 návštěvníků)
Propadlá buchta
Potřebné ingredience
2 sklenky polohrubé mouky,
1 sklenka cukru,
1/2 sklenky oleje,
3/4 sklenky vlažné vody,
1 prášek do pečiva,
3 vejce,
3 lžíce kakaa
Náplň:
2 tvarohy,
1 vanilkový puding,
2 žloutky,
cukr,mléko
Postup přípravy
Vše na těsto smícháme,nalijeme na vymazaný a vysypaný plech.Vše na náplň také smícháme a uděláme na těsto mřížky a dáme péct.Náplň dávám do mikrotenového sáčku nebo do zdobícího sáčku.
Upečeno.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
mikuli
(upraveno)
21. 2. 2009, 20:11
skvělá buchta
maarketa
(upraveno)
28. 7. 2007, 18:17
Tak sem jí dneska taky vyzkoušela...jsme na ní dva a zbylo čtvrt plechu za deset minut.Je výýýýýýborná.Jen sem jí místo mřížek pomazalacelou tvarohem...A byla suprovááááá.Díky díky
Raffaelo
(upraveno)
14. 6. 2007, 15:45
Tak jsem dneska také dělala buchtičku, a je vynikající jenom mi ty dva tvarohy přišly moc, stačil by klidně jenom jeden, pak aby se ta směs nevyhodila tak jsem už ho pleskala na buchtu jak jsem chtěla takže je tam toho víc, ale vůbec to nevadí. Tak pro příště, ale dávám jedničku s *
Venuška
(upraveno)
22. 3. 2007, 23:19
Marti,tak jsem ji dnes večer dělala a musím říct,že nejen skvěle vypadá i úžasně chutná. Moc děkuji.
Mati
(upraveno)
23. 3. 2007, 7:27
@Venuška
To jsem ráda,že Vám chutná a že se povedla
mikky.h
(upraveno)
21. 3. 2007, 7:34
Tak jsem včera dělala Martinko Vaší buchtu a nepovedly se mi mřížky ,udělala jsem je tam ,ale zmizely dovnitř buchty, o to větší to byla mňamka,chutnalo a to se cení...
Marci75
(upraveno)
23. 3. 2007, 7:54
@mikky.h
Míšo, ale ono to tak má být Když se čerstvě vytáhne z trouby, tak je tvaroh nahoře, jak buchta chladne, tvaroh se Vám propadně dovnitř . Proto se to jmenuje "propadlá buchta" Autorka asi hotovou buchtu fotila těsně po vyjmutí z trouby
Mati
(upraveno)
21. 3. 2007, 17:18
@mikky.h
Tvaroh ná trochu propadnou do těsta,ale nevím jak moc.
Marci75
(upraveno)
19. 3. 2007, 13:01
Marti, mňamka! Já jí dělám už dlouho a vždycky se po ní jen zapráší! Zrovna včera a měla jsem jen dva kousky jen jí dělám trošku jinak - do těsta dávám místo vody mléko. Náplň na mřížky: 1 a 1/2 tvarohu, dva žloutky, vanilkový puding, cukr dle chuti - smíchám. Ze dvou bílků ušlehám sníh a vmíchám do tvarohu, bílek tvaroh zjemní a už nedolévám mléko Taky se dají barvičky obrátit - těsto světlé - vynechte kakao, mřížky hnědé - místo van. pudinku dejte 2 lžíce kakaa. Taky dobrý
Katy9
(upraveno)
19. 3. 2007, 12:33
prosím používáte vaničkový tvaroh nebo kostku??? díky...Katka
Marci75
(upraveno)
19. 3. 2007, 12:57
@Katy9
Kačko, lze obojí - vaničkový jde lépe našlehat, já používámm polo - nebo plnotučný. Nebo můžete i ten přímo na pečení - prodává se v takové ruličce. Rozdělaný tvaroh dejte do cukrářského sáčku, nebo poslouží i mikroténový sáček s ustřiženým růžkem