Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept

GADO GADO s kuřetem

0.0
GADO GADO s kuřetem

Potřebné ingredience

Suroviny:

500 g kuřecích prsních řízků
270 g rýže
200 g zelených fazolových lusků, očištěných a nakrájených
50 g opražených neslaných arašídů
250 ml marinády saté:
120 g burákové pomazánky
1/2 lžičky chilli
1/2 lžičky zázvoru
2 lžíce šťávy z citronu
1 lžíce hnědého cukru
120 ml kokosového mléka (všechny suroviny promícháme a směs zahřejeme v kastrůlku)

Postup přípravy

Příprava:
Kuřecí plátky dáme do nekovové misky a přelijeme marinádou tak, aby byly celé ponořené. Necháme stát minimálně 30 minut. Uvaříme si rýži. Fazolové lusky uvaříme do poloměkka, aby zůstaly křupavé.

Smícháme rýži, lusky a po­lovinu arašídů. Udržujeme teplé. Na rošt grilu dáme papír na pečení, na něj kuřecí plátky. Opékáme z každé strany 2 minuty, potíráme marinádou.

Zbylou marinádu si ohřejeme na kraji grilu. Na prohřáté talíře naložíme kopečky rýže, položíme 2–3 kousky kuřete, přilijeme trochu marinády a posypeme zbylými orestovanými buráky.

Počet porcí: 4
Doba přípravy: 40 min.
Náročnost: 1

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie