(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Vepřové kotletky s pistáciovým pestem
Potřebné ingredience
Suroviny:
4–6 kotlet z kýty zbavených tuku
100 g loupaných pistácií
1 oloupaný stroužek česneku
1/2 šálku čerstvých lístků rokety
85 ml panenského olivového oleje
Postup přípravy
Příprava:
Potřebujete na poslední chvíli překvapit miláčka nebo návštěvu dobrou večeří? Zkuste náš tip a za čtvrt hodinky můžete servírovat.
Nejprve si připravíme originální pesto rozmixováním pistaciových oříšků, česneku, lístků salátu rokety a olivového oleje.
Maso grilujeme v troubě nebo na roštu lehce potřeném olivovým olejem při středně vysoké teplotě asi 4–6 minut z každé strany, doba závisí na tloušťce masa.
Hotové kotlety necháme několik minut odpočinout a poté podáváme spolu s pestem. Jako přílohu servírujeme brambory.
Počet porcí: 4–6
Doba přípravy: 15 min.
Náročnost: 1
Potřebujete na poslední chvíli překvapit miláčka nebo návštěvu dobrou večeří? Zkuste náš tip a za čtvrt hodinky můžete servírovat.
Nejprve si připravíme originální pesto rozmixováním pistaciových oříšků, česneku, lístků salátu rokety a olivového oleje.
Maso grilujeme v troubě nebo na roštu lehce potřeném olivovým olejem při středně vysoké teplotě asi 4–6 minut z každé strany, doba závisí na tloušťce masa.
Hotové kotlety necháme několik minut odpočinout a poté podáváme spolu s pestem. Jako přílohu servírujeme brambory.
Počet porcí: 4–6
Doba přípravy: 15 min.
Náročnost: 1
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé