Zobrazit přihlášovací formulář

Ryby a dary moře

Přidat recept
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Steak z mečouna s koriandrem

0.0
Steak z mečouna s koriandrem

Potřebné ingredience

Suroviny:

115 g nesoleného másla
2 lžíce nadrobno nasekaného koriandru
1 lžíce strouhaného parmazánu
4 steaky z čerstvého mečouna potřené olejem
1 lžíce olivového oleje
4 cukety nakrájené na delší plátky a potřené olejem
1 rozčtvrcená červená feferonka (nebo paprika) potřená olejem

Postup přípravy

Příprava:
Změklé máslo smícháme s koriandrem a parmazánem. Dáme stranou. Rybí steaky vložíme na rošt potřený olivovým olejem a pak na rozpáleném grilu grilujeme 3–4 mi­nuty z každé strany.

Dobu grilování upraví­me podle toho, jak jsou steaky silné. Přidáme zeleninu a grilujeme ji několik minut z obou stran.

Hotovou rybu se zeleninou rozdělíme na nahřáté talíře. Plátek mečouna ozdobíme velkou lžící koriandrového másla a ihned podáváme.

Nejlepší na přípravu je ryba čerstvá. Jednoduché pravidlo: změřte tloušťku filetu v nejširším místě a počítejte asi se třemi minutami tepelné úpravy na každý centimetr.

Je jedno, zda rybu grilujeme, vaříme, sma­žíme nebo pečeme. Je hotová, když jde maso snadno oddělit od kosti, dobře se dělí a je neprůsvitné.

Počet porcí: 4
Doba přípravy: 20 min.
Náročnost: 2

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

vikuša 24. 9. 2009, 14:45
(jidlo) (D) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie