(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
Lehký jogurtový koláč s jablky
Potřebné ingredience
2 žloutky, 100 g polohrubé mouky, 140 g hladké mouky, 50 g rostlinného tuku, 3 lžíce mléka, 0,2 l bílého jogurtu, 150 g moučkového cukru, 1 prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr, 500 g ovoce(obr.jablka). Drobenka: 120 g másla, 120 g cukr moučka, 60 g polohrubé mouky, 60 g kokosové moučky
Postup přípravy
Tuk, žloutky, mléko, jogurt, moučkový a vanilkový cukr ušleháme. Do vzniklého těsta vmícháme mouku smíchanou s kypřicím práškem a zlehka promícháme. Těsto vlijeme na předem vymazaný a vysypaný plech, položíme libovolné ovoce, které jemně vmáčkneme, posypeme drobenkou a pečeme ve středně vyhřáté troubě cca 30-40 minut.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Marcelkaa
(upraveno)
30. 6. 2009, 20:56
Dnes jsem pekla,dala jsem celá vejce(nevěděla jsem co s bílky), a rybíz.Výsledek byl skvělý Děkuji za recept