Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

řízky uplně jinak

0.0
řízky uplně jinak

Potřebné ingredience

Vepřové řízky, strouhanka, vejce - dle počtu řízků, sůl, pepř, 1 bujon, 1/2l vody, olej, 1/4 másla (=půlka velké kostky)

Postup přípravy

Řízky úplně jinak


POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Vepřové řízky, strouhanka, vejce - dle počtu řízků, sůl, pepř, 1 bujon, 1/2l vody, olej, 1/4 másla (=půlka velké kostky)

POSTUP PŘÍPRAVY

Vepřové řízky mírně osolíme, trošku opepříme a pokládáme do strouhanky, ve které je naklepeme tak, abychom do nich \"vbouchali\" co nejvíc strouhanky. (Je lepší si řízky nejdřív trochu předklepat).

Až není vidět maso, ale celý řízek je pokrytý strouhankou, obalíme v rozšlehaném vajíčku a osmažíme na oleji.

Mezitím necháme svařit 1 kostku bujonu s 1/4 kostkou másla a 1/2 litrem vody. Osmažené řízky naskládáme do pekáčku a přelijeme vývarem z bujonu. Celé dáme zapéct do trouby, až se vývar zredukuje a nasákne do řízků. Uvidíte, že něco tak dobrého jste dlouho nejedli.....
Výborné s bramborovou kaší...

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

anicka112 26. 2. 2009, 10:26
Ja tieto rezne tiež robím ale namiesto klepania ich vyvaľkám v strúhanke,tak že si dám pod rezeň aj na rezeň hodne strúhanky,tým mám menej neporiadku okolo,lebo pri klepaní strúhanka lieta kade tade.
Spein 26. 2. 2009, 10:04
Jsou moc dobré, zrovna předevřírem jsem je dělala. Jen jsem použila kučecí paličky s grilovacím koření a přidala kousek bylinkového máala (pl) nemělo to chybu (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie