Zobrazit přihlášovací formulář

Když nemáte silikonovou podložku

0.0
Když nemáte silikonovou podložku

Postup přípravy

Při práci s tvarovací hmotou jsem narazila na problém s lepením potahovací hmoty nebo marcipánu na podložku. Podsypávat škrobem nebo cukrem jsem nechtěla, a tak jsem si pomohla obyčejnými podložkami pod talíře, které jsem koupila u Vietnamců asi za 39,- Kč - 4 ks. Nemůžu je dát sice do trouby, ale hmota se na ně vůbec nelepí.
Snad tuto radu ocení méně majetné maminky, nebo ty, které s pečením teprve začínají.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Zrušený účet 26. 2. 2009, 8:16
Já jsem do minulého týdne taky modelovala na takovéhle plastové podložce - prostírání. Sice jsme ho koupili v Hornbachu, ale to je myslím jedno. Pracuje se na něm dobře (Y)Jenže jsem postupem času zjistila, že mi nestačí velikostně, tak jsem si objednala čtvercovou podložku od Wiltonu - ta není silikonová a několik cukrařinek si tady na ní stěžovalo, že klouže a není moc dobrá. Já ji mám jen na modelování a vykrajování malých motivů a na to mi stačí. Nestěžuju si na ni. A potahovku vyvaluju normálně na kuchyňské desce, tedy na laminu. Jemně si podsypu moučkovým cukrem. Na chuti to pak nic nezmění a dorty zvenčí stejně potírám štětcem alkoholem, aby se leksly, tak mě ani nezlobí zbytky cukru na potahu. Nicméně musím naprosto souhlasit s Petrou, že tyto plastové podložky-prostírání jsou velice praktické, pokud neděláte moc dortů a pokud prostě ty velké peníze na silikonové podložky nemáte (flower) (hello)
Kocinka 26. 2. 2009, 7:57
Já jsem koupila v gostolu ten teflonový pečící papír a na nem nemusíte vůbec podsypávat a nelepí se to .Koupila jsem větší velikost tak tam rozválím i velkou placku pak to jen otočím a přenesu na dort a a ž je umístěno tak jen sundám papír.Jde dolů krásně.Aby neklouzalo tak tak to trošku namočím a ten teflon.papír se naprac.plochu to přicucne.Mám koupené i do trouby na plech na pečení a je to super vůbec nic nevymazávám. (Y) (Y) (Y)
Init 26. 2. 2009, 8:08
@Kocinka Simčo, Gostol mám z ruky, dá se to sehnat i jinde?
pekna 25. 2. 2009, 22:23
Trošku se to lepí,ale jde to . :-DVyřešila jsem to stejným způsobem. (hello) (hello) (hello)
petoos 26. 2. 2009, 8:51
@pekna Asi záleží na materiálu. Mně se to nelepilo vůbec. :-)
luciasanta 26. 2. 2009, 7:13
@pekna A jak dosáhnete toho, aby vám to "nejezdilo" po pracovní desce? :-$
Init 26. 2. 2009, 7:25
@luciasanta To by mě taky zajímalo, mně dělá problém hlavně to, že podložka klouže po pracovní dece, takže to sice moc nelepí, ale zas to jezdí i s těstem po stole a tím pádem mám po rozvalování a ještě ráda sáhnu po škrobu *-) *-) *-)
petoos 26. 2. 2009, 8:51
@Init Myslím, že to vyřeší kousek izolepy nebo oboustranné lepící pásky. Ale jinak je zespod taky pogumovaná, takže trošku namočím stůl a funguje to perfektně. :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie