Anglická peřina
Potřebné ingredience
Krůtí prsíčka - nebo kuřecí, anglická slanina (čím víc tím líp), vejce, strouhanka, sůl, pepř, troška oleje a másla
Postup přípravy
================================================================================
viz foto postup
Je lepší když si masíčko necháte uležet přes noc v lednici..........když dojdete po fázi pokrytí slaninou - šup do lednice a na druhý den rovnou do trouby péct a pak na závěr tu peřinku :-)
===============================================================================
Tak jsem dnes 29.3 udělala druhou variantu. Osmažila dvě cibulky na oleji - stačí do sklovata a před pečením dala pod masenko. Když jsem umíchala z vajíček a strouhanky "peřinu" přidala jsem do ní půl kelímku smetany. Výsledek? Masíčko zůstalo ve šťávičce, nebylo tak suché, teda chutnalo nám víc než první varianta. Tak zkuste.Byl sosík na brambory. Opět syn nejedl, jen tu strouhankovou peřinku se slaninou :-)
Masíčko si osolíme a opepříme z obou stran
na dno pekáčku si nalijeme trochu oleje, na to kousky masa a zakryjeme anglickou slaninou
******* a šup nechat uležet v lednici nejlépe do druhého dne****
Připravíme si vejce - já dávala na jednu osobu jedno vajíčko, ale klidně víc, aby masíčko bylo přikryté celé. Spícháme se strouhankou....aby vznikla taková hustá hmota. Můžete trochu osolit
Maso jsme pekli na 220-250 podle toho jakou máte troubu... až je masíčko měkké a angliká udělá skůrku budeme přidávat "těstíčko"
Máme přikryto......vidíte, klidně si udělejte větší množství, opravdu to stojí za to... a dopékáme, můžete troubu ztlumit na 180-200°C
upečeno... zdálo se mi málo šťávy, tak jsem přidala máslo pod maso i na krůstu.........(masíčko sice není suché, ale chybí šťávička k příloze....to ještě vychytám :-) )
Hotovo, dobrou chuť :-)
TIP: ještě mě napadlo, jak to doladit - asi příště orestuji zvlášť cibulku do zlatova a dám ještě pod masíčko..... aby bylo víc té šťávičky..... jinak to nemá chybu, teda nám moc chutnalo, snad bude i Vám. A lepší k tomu budou asi ty zdravé hranolky :-) :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé