Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbilo 16 návštěvníků)

Anglická peřina

0.0
Anglická peřina

Potřebné ingredience

Krůtí prsíčka - nebo kuřecí, anglická slanina (čím víc tím líp), vejce, strouhanka, sůl, pepř, troška oleje a másla

Postup přípravy

Tuto mňamku jsme měli v neděli u tchýně a manžel si ji dnes vyžádl k obědu. Měli jsme ji z vepřové krkovice. Já dnes udělala k krůtího, takže to jde!
================================================================================
viz foto postup

Je lepší když si masíčko necháte uležet přes noc v lednici..........když dojdete po fázi pokrytí slaninou - šup do lednice a na druhý den rovnou do trouby péct a pak na závěr tu peřinku :-)

===============================================================================
Tak jsem dnes 29.3 udělala druhou variantu. Osmažila dvě cibulky na oleji - stačí do sklovata a před pečením dala pod masenko. Když jsem umíchala z vajíček a strouhanky "peřinu" přidala jsem do ní půl kelímku smetany. Výsledek? Masíčko zůstalo ve šťávičce, nebylo tak suché, teda chutnalo nám víc než první varianta. Tak zkuste.Byl sosík na brambory. Opět syn nejedl, jen tu strouhankovou peřinku se slaninou :-)

Masíčko si osolíme a opepříme z obou stran

na dno pekáčku si nalijeme trochu oleje, na to kousky masa a zakryjeme anglickou slaninou
******* a šup nechat uležet v lednici nejlépe do druhého dne****

Připravíme si vejce - já dávala na jednu osobu jedno vajíčko, ale klidně víc, aby masíčko bylo přikryté celé. Spícháme se strouhankou....aby vznikla taková hustá hmota. Můžete trochu osolit

Maso jsme pekli na 220-250 podle toho jakou máte troubu... až je masíčko měkké a angliká udělá skůrku budeme přidávat "těstíčko"

Máme přikryto......vidíte, klidně si udělejte větší množství, opravdu to stojí za to... a dopékáme, můžete troubu ztlumit na 180-200°C

upečeno... zdálo se mi málo šťávy, tak jsem přidala máslo pod maso i na krůstu.........(masíčko sice není suché, ale chybí šťávička k příloze....to ještě vychytám :-) )

Hotovo, dobrou chuť :-)
TIP: ještě mě napadlo, jak to doladit - asi příště orestuji zvlášť cibulku do zlatova a dám ještě pod masíčko..... aby bylo víc té šťávičky..... jinak to nemá chybu, teda nám moc chutnalo, snad bude i Vám. A lepší k tomu budou asi ty zdravé hranolky :-) :-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Ivana K. 26. 3. 2009, 17:01
Ahooj Blani :-) tak jsem vyzkoušela tvůj další receptík a byl moooc fajn (Y).Bylo to fakt trošku suché,ale příště tam dám tu cibulku--O víkendu se chystám na drožďovou pomazánku :-p.Tak jen tak dále,přidávej receptíky,ať mám co vařit ;-)páááá Ivana(Ivik) a Peťa (L)
Dermajetics 26. 3. 2009, 17:38
@Ivana K. Ivanko děkuji :-) :-) Jo máš pravdu, je to sušší, ale s tou cibulkou to bude ok, od té doby jsem to znovu nedělala, asi budu o víkendu, tak pak když tak připíšu komentář, jak to s tou cibulkou dopadlo!! ;-) Jsem ráda, že mám takovou věrnou kuchtičku vařičku, co podle mě vaříš, děkuju (L) (hello)
Ivana K. 30. 3. 2009, 14:58
@Dermajetics To víš,Blani,já moc na to vaření nejsem ;-),tak sjem ráda,když vím,že je recept od zkušené kuchařky!! Jo a drožĎová pomazánka se nekonala,manža nekoupil droždí,tak jindy. Ale mám tvaroh a chystám se na závin |:o) (L)pááá
Dermajetics 30. 3. 2009, 16:52
@Ivana K. ;-)tak ať se podaří!!!! Já zrovna peču beránka - nikdy se mi totiž nevyvede a mám nový recepis od tchýňky, tak dělám generálku na velikonoce ;-)Tak snad se vyvede, papa a zdravíme všechny (hello) (hello) (hello)
Jia 25. 2. 2009, 21:28
Ahoj Blani (hello), něco dost podobného dělám pod názvem velikonoční barevné řízky. Kuřecí řízky prošpikuji proužky anglické slaniny a šunky, dám do nádoby, zasypu cibulí nakrájenou na kostičky a pokapu olejem. Nechám v chladnu do druhého dne, pak plátky i s cibulí zprudka osmahnu na pánvi, naskládám vedle sebe do pekáčku a zaliji větší vrstvou těstíčka z vajec, mléka a strouhanky. Do těstíčka přidám něco zeleného - třeba pažitku, proto barevné řízky. Těstíčko je krásně žluté s kousky zelené. Pak upeču do zlatova a podávám se šťouchanými brambory a kompotem (Y). Jestli chceš, vyzkoušej tuto obměnu, je to mňamka. Zdraví Jiťa (K)
Dermajetics 25. 2. 2009, 21:31
@Jia Jituš díky za další obměnu, určitě vyzkouším... a jééé teď jsi mi to připoměla, že tchýňka říkala přes noc v lednici...........hmmm tak na tojsem zapoměla a já to dneska uvařilo normálně narychlo - ale i tak jsme se oblizovali... musím to tam dopsat. Díky, určo vyzkouším tvou obměnu :-) (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie