(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Perkelt
Potřebné ingredience
1kg předního hovězího masa,
sádlo,
cibule,
sladká paprika,
sůl, pepř,
hladká mouka ,
rajčata,
bílé papriky
Postup přípravy
Na rozpáleném sádle osmažíme do zlatova jemně nasekanou cibuli, přiáme na kousky nakrájené maso a orestujeme ze všech stran, až pustí šťávu. Poprášíme paprikou a moukou, osolíme, promícháme a maličko podlijeme. Zvolna pod poklicí dusíme. K poloměkkému masu přidáme oloupaná rajčata a na nudličky nakrájené papriky (dávám dvě plechovky rajčat a asi čtyři papriky). Guláš dodusíme do měkka, dochutíme pepřem a podáváme s rýží. Po dvou hodinách je maso opravdu měkoučké. Kdo má rád ostřejší, tak může přidat pálivou papriku (maďarskou).
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé