(recept
si oblíbilo 16 návštěvníků)
ČESNEČKA bez masoxu
Potřebné ingredience
3-4 brambory, 3 stroužky česneku, máslo, lžička soli, špetka kmínu, 2 špetky majoránky, lžíce sekané petrželky, 1 vajíčko
Postup přípravy
Brambory nakrájíme na malé kostičky a dáme vařit do cca 1 litru vody. Posolíme, přidáme kmín, majoránku, kousek másla a prolisujeme česnek. Když jsou brambory měkké, přilejeme do polévky rozkvedlané vajíčko (pro malé děti jen žloutek, pro cholesteroliky jen bílek) a vaříme už jen max. minutku. Nakonec zamícháme lžíci petrželky.
Je to levné, rychlé, jemné, dobré a vhodné pro děti - synek si náramně pochutnal.
Je to levné, rychlé, jemné, dobré a vhodné pro děti - synek si náramně pochutnal.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
kolicka
(upraveno)
18. 9. 2013, 11:12
právě sem ji dovařila já bujony a nic takového nepoužívám kupuji si ve zdavíčku vegetu bez glutamátu děkuji za bezva recept
Mája V.
(upraveno)
18. 11. 2009, 12:14
Míšo, je moc dobrá .
rarášci
(upraveno)
15. 10. 2009, 12:24
Míšo vynikající Já vařím jedině bez masoxu Ta polívečka je opravdu výborná
Zrušený účet
(upraveno)
25. 2. 2009, 13:16
Míšo musím zařvat HURÁÁÁÁÁÁÁ Konečně taky něco bez masoxu Já tady občas pročítám recepty a říkám si, že je vlastně jedno, co se uvaří, protože to nakonec má všechno chuť masoxu. Já bez něj vařím už více než 10 let, mám doma tři chlapáky a rozhodně nežijeme nijak úzkostlivě zdravě. A taky moc rádi jíme dobroty. Ale prostě nepotřebujeme do každého jídla přidávat glutaman, abychom si pochutnali. Vaše polívčička vypadá moc dobře, já ji dělám malinko jinak - taky už jsme všichni velcí, takže můžeme i polívčičku ostřejší, ale hlavně moc chválím, že je to bez masoxu. Když náhodou použiju bujonovou kostku, tak jedině bez glutamanu z bioprodejny
kurel
(upraveno)
25. 2. 2009, 13:25
@
Také masox vůbec nepoužívám. Akorát Solčanku. A česnečku dělám přesně takhle a je .
MiaMix
(upraveno)
26. 2. 2009, 12:28
@kurel
JJ - holky díky . Dříve mi to docela vadilo, vařit s masoxem kvůli malého, tak jsem musela vymýšlet recepty, aby to jedl on i my, abych nemusela dělat dva obědy. Teď co jsem podruhé těhu, tak už mi nejede ani zeleninový od Knorru, je mi z toho zle. Začla jsem si zamražovat vývar z polévky, a když je někde v receptu třeba masoxík nebo bujon, tak si rozmrazím kelímek s vývarem a je to . Navíc bych řekla ještě chutnější. Dobře dochucovat se dá navíc i kořením!!!