§*§*§ Brokolice po Italsku§*§*§
Potřebné ingredience
* brokolice
* rajče
* olivový olej
* česnek
* sůl
* lžíce červeného vinného octa
* pálivá paprika
Postup přípravy
Brokolici rozdělíme na růžičky, stonky oloupeme a nakrájíme šikmo na plátky. Košťály podusíme na mírně rozpáleném oleji, pak přidáme nasekaný česnek a růžičky brokolice. Osolíme a pod pokličkou dusíme až je brokolice měkká, ale zůstane křupavá.
Vyjmeme ji děrovanou lžící na mísu a necháme na teplém místě. Tekutinu v hrnci varem redukujeme, přidáme ocet, nakrájené rajské jablíčko a papriku. Osolíme a odkryté vaříme až se omáčka odpaří, přelijeme jí brokolici a ihned podáváme.
Vyjmeme ji děrovanou lžící na mísu a necháme na teplém místě. Tekutinu v hrnci varem redukujeme, přidáme ocet, nakrájené rajské jablíčko a papriku. Osolíme a odkryté vaříme až se omáčka odpaří, přelijeme jí brokolici a ihned podáváme.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé