(recept
si oblíbilo 19 návštěvníků)
Falešný marcilán
Potřebné ingredience
kolik lžic sušeného mléka tolik lžic moučkového cukru (nejlépe dvakrát přesít)
pár kapek mandlové tresti
trošičku 100% tuku – naškrábat
voda
potravinářská barva
Postup přípravy
všechno smícháme dohromady a vypracujeme vláčné těsto které se nelepí. Pokud chceme barevný marcipán tak potravinářskou barvu dáváme rozpustit do trošky vlažné vody (lépe se rozpustí a nevzniknou ve vodě hrudky, ty když se dostanou do marcipánu tak už je nerozpracujeme, a dělají pak pěknou paseku).
marcipán necháme chvilku odpočinout v mikrotenovém sáčku, ať nám neztvrdne. Když se nám bude zdát že začíná tvrdnou stačí si potřít ruce vodou a chvilinku zpracovat.
Můžeme marcipán použít jak na potahování tak na výrobu různých ozdob.
Marcipán má spíš nažloutlou barvu. Není úplně bílí.
Mě se osvědčilo při výrobě růžiček vyvalovat malé množství marcipánu na kachličce. Je studená tím pádem se tam marcipán nelepí. Hlavně se marcipán nesmí pod cukrovat !!! jinak se růžičky neslepí. Když je marcipán vyválený vykrojím pomocí vykrajovátka kolečka, které ještě trošičku převálím ať jsou okvětní lístky ještě tenčí a hlavně ať nejsou tak stejnoměrné. Nevyvalujte zbytečně velký plát, nebo než růžičky doděláte tak zbytek okvětních lístků může uschnout, pak se musí zpátky zapracovat do marcipánu
Když marcipánem chci potáhnout dortu, tak můžu marcipán pod cukrovat t se mi nepřilepí na vál.. po vyválení ať na marcipánu není cukr můžu opatrně smést pomocí mašlovačky.
marcipán necháme chvilku odpočinout v mikrotenovém sáčku, ať nám neztvrdne. Když se nám bude zdát že začíná tvrdnou stačí si potřít ruce vodou a chvilinku zpracovat.
Můžeme marcipán použít jak na potahování tak na výrobu různých ozdob.
Marcipán má spíš nažloutlou barvu. Není úplně bílí.
Mě se osvědčilo při výrobě růžiček vyvalovat malé množství marcipánu na kachličce. Je studená tím pádem se tam marcipán nelepí. Hlavně se marcipán nesmí pod cukrovat !!! jinak se růžičky neslepí. Když je marcipán vyválený vykrojím pomocí vykrajovátka kolečka, které ještě trošičku převálím ať jsou okvětní lístky ještě tenčí a hlavně ať nejsou tak stejnoměrné. Nevyvalujte zbytečně velký plát, nebo než růžičky doděláte tak zbytek okvětních lístků může uschnout, pak se musí zpátky zapracovat do marcipánu
Když marcipánem chci potáhnout dortu, tak můžu marcipán pod cukrovat t se mi nepřilepí na vál.. po vyválení ať na marcipánu není cukr můžu opatrně smést pomocí mašlovačky.
takto začínám. obtáčím jeden okvětní lístek kolem druhého.
takhle růžička vapadá po dokončení. maximálně použije na růžičku 7okvětních lístků.
podle velikosti vykrajovátka je růžička velká.
Může se vytvarovat jenom poupátko, a jakýkoli tvat lístečku, který můžem různě ohnout. můžeme vytvořit i leknín
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
xsara4141
(upraveno)
25. 2. 2009, 20:52
Je to krásne, len sa chcem spýtať aké sušené mlieko mám použiť, plnotučné alebo polotučné.
blazi
(upraveno)
26. 2. 2009, 11:42
@xsara4141
používám na to polotučné mléko.
Ilonáček
(upraveno)
25. 2. 2009, 15:30
Fres
(upraveno)
25. 2. 2009, 13:37
Blani konečně změna po všech těch marcipánech...jen nevím jestli to je vážně marcilán ale recept vypadá dobře-vyzkouším
žabada
(upraveno)
25. 2. 2009, 13:21
Krásné kvítí
radka12345
(upraveno)
25. 2. 2009, 11:45
vypadá dobře určitě vyzkouším
Zrušený účet
(upraveno)
25. 2. 2009, 10:10
Je to skvěléé