(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
LÍVANCE S BORŮVKOVOU OMÁČKOU
Potřebné ingredience
(dávka na 18 kusů)
Potřebujeme:
na těsto: 1/2 kostky droždí (20 g ), 375 g hladké mouky, 625 ml mléka,
20 g cukru, 1 vejce
špetku soli, sádlo nebo olej na pečení
Borůvková omáčka:
100 g borůvek, 1 lžíce cukru, 1 lžíce citrónové šťávy
půl lžičky škrobové moučky bramborové
hrozny na ozdobu, strouhaný tvaroh
Postup přípravy
Postup:
Ve vlažném mléce rozmícháme droždí, cukr a mouku, po 15 minutách přilijeme vejce, osolíme, promícháme a znovu necháme na teplém místě kynout asi 10 minut.
Na pánvi nebo lívanečníku rozehřejeme tuk, vlijeme řídké těstíčko a pečeme zvolna z obou stran dozlatova.
Na talíři poléváme omáčkou, zdobíme tvarohem a kuličkami hroznů.
Borůvková omáčka: rozmícháme škrob s několika lžícemi vody a přisypeme borůvky s cukrem, povaříme 2 minuty a podáváme.
Ve vlažném mléce rozmícháme droždí, cukr a mouku, po 15 minutách přilijeme vejce, osolíme, promícháme a znovu necháme na teplém místě kynout asi 10 minut.
Na pánvi nebo lívanečníku rozehřejeme tuk, vlijeme řídké těstíčko a pečeme zvolna z obou stran dozlatova.
Na talíři poléváme omáčkou, zdobíme tvarohem a kuličkami hroznů.
Borůvková omáčka: rozmícháme škrob s několika lžícemi vody a přisypeme borůvky s cukrem, povaříme 2 minuty a podáváme.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé