(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Buchta s jablky a pudingem
Potřebné ingredience
40 dkg hladké mouky,
25 dkg tuku Hera,
10 lžic studeného mléka,
1 prášek do pečiva,
1 kg strouhaných jablek,
2 vanilkové pudingy,
8 lžic cukru,
1 vanilínový cukr,
rum,
rozinky
Postup přípravy
Z mouky, tuku, mléka a prášku do pečiva vypracujeme těsto. Rozdělíme ho na dvě poloviny, vyválíme a do plechu dáme na dno jeden plát těsta tak, aby bylo pokryté celé dno, a asi dvou centimetrový kraj po obvodu. Z jablek, pudingu, cukru, vanilínového cukru, rumu a rozinek umícháme v míse náplň. Tu rovnoměrně rozetřeme do plechu vyloženého těstem. Překryjeme druhou plackou, kterou rozprostřeme tak aby byla zakrytá náplň. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C, buchta je hotová když zvrchu lehce zhnědne, je to asi 20-30 minut.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé