(recept
si oblíbilo 399 návštěvníků)
Buchta z listového těsta s piškoty, jablky a pudinkem
Potřebné ingredience
1 listové těsto,
2 balení piškotů (nebo 1 velké),
1,5 kg strouhaných jablek,
skořice, cukr, 2 balení vanilkového cukru,
1 litr mléka,
3 balení vanilkového pudinku
Postup přípravy
Na suchý plech položíme polovinu rozváleného listového těsta. Na ni vyskládáme piškoty, na piškoty strouhaná jablka. Ta posypeme skořicí a vanilkovým cukrem. Jsou-li jablka kyselejší, přidáme ještě trochu cukru krystal. Na jablka nalijeme horký pudink (z 1 litru mléka, 3 balení vanilkového pudinku a 6 lžic cukru). Na pudink položíme druhou polovinu listového těsta, přimáčkneme okraje a pečeme na 160 stupních. Dobrou chuť!
P.S. Vrchní listové těsto doporučuji propíchat před pečením vidličkou, aby se nenafukovalo.
P.S. Vrchní listové těsto doporučuji propíchat před pečením vidličkou, aby se nenafukovalo.
na polovinu listového těsta poklademe piškoty
na piškoty rozprostřeme strouhaná jablka, posypeme skořicí a cukrem
zalijeme horkým pudinkem
zakryjeme druhou polovinou těsta a dáme péct
posypeme cukrem a buchta je hotová :-)
Dobrou chuť!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
BMW85078
(upraveno)
29. 12. 2015, 20:50
děkuji za recept ...je luxusnííí
Žirafka1
(upraveno)
8. 8. 2015, 15:51
Buchta je právě v troubě ... piškoty jsem navíc pokapala trošku rumem a vrchní díl těsta ještě potřela trochou rozpuštěného másla .... a teď už jen čekám na výsledek Děkuji, recept vypadá dobře, určitě bude buchta i úžasně chutnat ....... Martina
Štěpula
(upraveno)
17. 1. 2015, 18:19
Také tuto buchtu peču ,dělala jsem ji včera a už skoro žádná nezbyla
karola
(upraveno)
17. 1. 2015, 17:40
Moc dobrá buchta , všichni jsme si pochutnali.
citren
(upraveno)
29. 9. 2013, 9:44
vyzkouším
domenica
(upraveno)
24. 9. 2013, 14:09
Naprosto vynikajici!!! Diky Dominika
Verca252
(upraveno)
10. 8. 2013, 17:00
Vyborna buchticka u nas uz par let oblibena
MV3
(upraveno)
8. 3. 2013, 0:53
Jak dlouho se peče? dnes udělam
Evinka811
(upraveno)
2. 3. 2013, 10:16
Výborná buchta, včera večer jsem ji pekla poprvé a nemohla jsem se dočkat rána až ji budu moc ochutnat.Už je půlka plechu včudu..
Dášeni2468
(upraveno)
11. 8. 2012, 17:11
Dělávám ji už dlouho, opravdu dobrota!!!!! Doporučuji Zrovna dnes jsem ho dělala
Svarupo
(upraveno)
19. 11. 2011, 15:13
obchůdek decor
(upraveno)
21. 10. 2011, 12:49
je rychlá a výborná,...peču jí často
vlasťulka
(upraveno)
7. 9. 2011, 22:58
peču to taky a doporučuji!!
Zuzek23
(upraveno)
7. 9. 2011, 22:48
Děkuji za tip Opravdu vynikající
zuzcaa
(upraveno)
9. 7. 2011, 12:25
Vynikající
MilenaD72
(upraveno)
27. 5. 2011, 20:24
Dobrý večer Ali, dnes jsem zkoušela váš recept a je skvělý a jednoduchý, můžu jedině doporučit. Trochu jsem upravila množství surovin, mám totiž menší plech, ale ochutnávka na jedničku!!
solvi
(upraveno)
24. 9. 2010, 8:37
Mňamka, jedla jsem kdysi u kámošky a moc mi tahle buchtička chutnala, ale zapomněla jsem si vzít recept. Už jsem jednou dělala a zmizel rychlostí blesku, brzo zopakuju. Díky za recept, Monika
mildum
(upraveno)
21. 2. 2010, 18:23
chválím, já tedy tak ukázkovou buchtičku jako máte vy na fotu neměla, ale byla dobroučká. Děkuji za inspiraci. Lenka
siml
(upraveno)
20. 2. 2010, 22:03
Alenko dnes jsem ho udělala ...už je pečený a moc dobroučký....Už ho chladím a děkuji za inspiraci i paní Gábince ID 3303 má podobný co vy.Příště zkusím i ten její....Kdo se ptal v ,,bydlení,,posílám váš recetík v odkazech.....Děkuji
Simonecek
(upraveno)
20. 2. 2010, 21:28
Proc se ty piskoty davaji jen na polovicku testa?
Ali77
(upraveno)
26. 5. 2010, 21:10
@Simonecek
Jarko, piškoty se dávají jen jako jedna vrstva ve spodní části buchty, druhá polovina těsta se vyválí a celá buchta se jí na závěr překryje. Teda jsem ráda, že má buchta stále takový úspěch. Všem moc díky za komentíky!