(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Koňaková buchta s čokoládovou polevou
Potřebné ingredience
5 vajec 200 g cukru krupice 250 ml vaječného koňaku 250 ml oleje 300 g polohrubé mouky 1 prášek do pečiva 1 vanilkový cukr 2 lžičky kakaa
Postup přípravy
Žloutky utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny, přidáme vaječný koňak, olej, polohrubou mouku a prášek do pečiva.
Nakonec do těsta zlehka vmícháme sníh z bílků. Oddělíme jednu třetinu těsta a zamícháme do ní kakao.
Formu vymažeme a vysypeme hrubou moukou.
Střídavě nalijeme světlé a tmavé těsto.
Vložíme do vyhřaté trouby a pečeme při 150 stupních asi 45 minut až hodinu.
Nakonec do těsta zlehka vmícháme sníh z bílků. Oddělíme jednu třetinu těsta a zamícháme do ní kakao.
Formu vymažeme a vysypeme hrubou moukou.
Střídavě nalijeme světlé a tmavé těsto.
Vložíme do vyhřaté trouby a pečeme při 150 stupních asi 45 minut až hodinu.
Před upečením
Po upečení
Politý čokoládou a posypané čokoládovým máčkem
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé