Palačinky s hruškami v karamelu
Potřebné ingredience
8 hotových palačinek,4zralé hrušky(zbavených jader) oloupané a nakrájené na tenké plátky,2 lžíce hnědého cukru,50g másla
Postup přípravy
4 PORCE
1. Troubu předehřejeme na 150°C.Palačinky zabalíme do alobalu a dáme do trouby prohřát.
2. Mezi tím ve velké pánvi rozehřejeme máslo a přidáme hrušky.Smažíme je 2-3 minuty,dokud ze
spoda nezezlatnou.Pak hrušky obrátíme a pokračujeme.Necháme na pánvi další 2-3 minuty,dokud se
cukr nerozpustí a šťáva nezačne lepit.
3.Palačinky vyjmeme z trouby a vybalíme z alobalu.Plátky rozdělíme tak,že jimi pokryjeme vždy pouze
čtvrtinu palačinky.Přes náplň nejdříve přehneme volnou půlku palačinky a pak ještě jednou přeložíme na
čtvrtinu.Na talíř položíme dvě takto přeložené palačinky,pokropíme je zbylou šťávou a ihned podáváme.
1. Troubu předehřejeme na 150°C.Palačinky zabalíme do alobalu a dáme do trouby prohřát.
2. Mezi tím ve velké pánvi rozehřejeme máslo a přidáme hrušky.Smažíme je 2-3 minuty,dokud ze
spoda nezezlatnou.Pak hrušky obrátíme a pokračujeme.Necháme na pánvi další 2-3 minuty,dokud se
cukr nerozpustí a šťáva nezačne lepit.
3.Palačinky vyjmeme z trouby a vybalíme z alobalu.Plátky rozdělíme tak,že jimi pokryjeme vždy pouze
čtvrtinu palačinky.Přes náplň nejdříve přehneme volnou půlku palačinky a pak ještě jednou přeložíme na
čtvrtinu.Na talíř položíme dvě takto přeložené palačinky,pokropíme je zbylou šťávou a ihned podáváme.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé