(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
GREENHORŇÁCKÝ GULÁŠ
Potřebné ingredience
3/4kg hovězího masa,
2 středně velké cibule,
12 stroužků česneku,
2 polévkové lžíce hořčice (jakou máte rádi),
1 lžíce maggi, worcestru a sójové omáčky,
1 kávová lžička kari a sladké papriky,
půl lžičky soli a oregana,
olej nebo sádlo,
2dcl 10stupňového piva.
Postup přípravy
Maso nakrájíme na kousky o velikosti smažených hranolků, přidáme drobně nakrájenou cibuli, utřený česnek, hořčici, koření a sůl, promícháme a uložíme na 24 hodin do lednice. Druhý den rozpálíme v hrnci olej nebo 3 lžíce sádla, vložíme směs a za občasného míchání necháme vysmahnout. Podlijeme pivem a znovu necháme vysmahnout. Poté podlijeme vodou a doděláme jako normální guláš včetně závěrečného zahuštění.
My si ho dáváme s houskovým knedlíkem nebo těstovinou, je to trochu pikantnější záležitost, takže nic pro dětičky, ale je to MŇAM!!!
My si ho dáváme s houskovým knedlíkem nebo těstovinou, je to trochu pikantnější záležitost, takže nic pro dětičky, ale je to MŇAM!!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé