+++ Šumavský řízek +++
Potřebné ingredience
* 400 g vařené uzené krkovičky
* 500 g brambor
* 1 - 2 vejce
* 3 lžíce polohrubé mouky
* 3 lžíce mléka
* sůl
* mletý pepř
* majoránka
* hladká mouka
* česnek
* cibule
* olej
Postup přípravy
Oloupané brambory najemno nastrouháme a necháme asi půl hodiny stát. Tekutinu z brambor odebereme lžicí a nahradíme ji mlékem. Přidáme vejce, polohrubou mouku, nastrouhanou cibuli, prolisovaný česnek, sůl, pepř a majoránku a promícháme. Maso nakrájíme na 8 tenkých plátků, obalíme je v hladké mouce a namočíme je do připraveného bramborového těstíčka. V tomto okamžiku již musíme mít na pánvi rozpálený olej a obalené maso rychle po obou stranách opečeme dozlatova.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé