(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Croissanty - z plundrového těsta
Potřebné ingredience
500 g hladké mouky, 250 g másla, 2 vejce, 2 dl mléka, 50 g cukru, 40 g droždí, špetka soli
Postup přípravy
Kynuté těsto si připravíme večer předem. Uděláme si kvásek, necháme ho vzejít. Do mísy prosijeme mouku, přidáme sůl, zbylý cukr, kvásek a vejce a vymícháme hladké těsto. Poprášime ho moukou, překryjeme foliií a dáme do lednice přes noc. Studené těsto rozválíme na pomoučeném vále na čtverec. Máslo rozválíme mezi dvěma foliemi na čtverec o polovičním rozměru, než je těsto. Těsto poprášíme moukou a položíme křížem máslo, které také poprášíme moukou(aby se máslo hned nespojilo s těstem). Rohe těsta přehneme přes máslo jako obálku, aby se okraje překrývaly, a vše rozválíme na obdelník. Přeložíme na třetiny a znovu rozválíme a přeložíme. Těsto uložíme do lednice na 20 minut a stejný postup opakujeme ještě dvakrát až třikrát a vždy necháme odpočinout v lednici.
Hotové těsto rozválíme asi na plát silný 2 mm, nakrájíme na trojúhelníky, které mají strany delší než základnu.
Vypadá to složitě,ale není. Jen trochu náročnější na čas.
Hotové těsto rozválíme asi na plát silný 2 mm, nakrájíme na trojúhelníky, které mají strany delší než základnu.
Vypadá to složitě,ale není. Jen trochu náročnější na čas.
rozválíme těsto na obdelník
máslo rozválet na menší obdelník, mezi dvěma foliemi,, mě se to nějak nepovedlo
máslo dáme křížem na těsto
těsto přehneme na třetiny a znovu rozválíme a uložíme do lednice
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé