Plátky Bonaparte
Potřebné ingredience
Ingredience:
4 libové vepřové plátky,
100 g žampionů,
1 dcl červeného vína,
1 lžíce kečupu,
máslo na smažení,
mouka na obalování,
vejce na volská oka,
2 panáky koňaku (jeden do sebe na kuráž :),
sůl,
pepř
Postup přípravy
Libové vepřové (teleci) plátky naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v mouce. Osmažíme na másle, vyjmeme, do tuku vhodíme nakrájené žampiony, krátce osmahneme.
Vrátíme maso, zalijeme červeným vínem, přidáme lžíci kečupu, dusíme. Na druhé pánvi připravíme podle počtu porcí volská oka. Maso se žampiony dáme na talíř, zakápneme koňakem, navrch položíme volské oko.
Podáváme s bramborem, nebo opečenými brambory
Vrátíme maso, zalijeme červeným vínem, přidáme lžíci kečupu, dusíme. Na druhé pánvi připravíme podle počtu porcí volská oka. Maso se žampiony dáme na talíř, zakápneme koňakem, navrch položíme volské oko.
Podáváme s bramborem, nebo opečenými brambory
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé