(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Koblížky od Jitky
Potřebné ingredience
tuk, mléko, kvasnice, cukr, vanilkový cukr, sůl, pol. mouka, 1 vajíčko a jeden žloutek, bílek na lepení
Postup přípravy
Holky, můj recept je hoodně od očka... :)
Takže:
Asi 15 dkg tuku - teba Hery, Stelly a 360 ml mléka ohřeju v hrnku, naleju do pekárny a nadrobím celou kostku kvasnic. A přidám tam pět lžic krystalu a jeden vanilkový cukr. Jak kvasnice trošku začnou kynout, zasypu polohrubou moukou, dám trochu rumu a osolím. V pečce dám program těsto. Dosypávám mouku - i hladkou, dokud se těsto lepí na pečku, musí být hezky nelepivé, ale zase ne moc tuhé. Píchám do něj prstem. A jak je nakynuto, klidně ještě předám do větší mísy a nechám dál kynout. Mísu zakryju utěrkou. A jak je nakynuto, tak buď vyhazuju lžící a ty už neplním, jen smažím. A když chci plněné koblížky, tak vysypu na vál a vykrajuju kolečka. Plním je marmeládou a kraje mažu rozšlenahým bílkem, je to jako lepidlo. Z těch zbytků, které jsou kolem jsou úžasné smažené cosi. Děti se vždycky dohadují co je to za zvířátka. Pocukruju moučkovým cukrem. Smažím je v kulatém jenském skle. Aspoň vidím, jestli je už zespodu hotovo, smažím je zakryté a když otočím odekryté.
Takže:
Asi 15 dkg tuku - teba Hery, Stelly a 360 ml mléka ohřeju v hrnku, naleju do pekárny a nadrobím celou kostku kvasnic. A přidám tam pět lžic krystalu a jeden vanilkový cukr. Jak kvasnice trošku začnou kynout, zasypu polohrubou moukou, dám trochu rumu a osolím. V pečce dám program těsto. Dosypávám mouku - i hladkou, dokud se těsto lepí na pečku, musí být hezky nelepivé, ale zase ne moc tuhé. Píchám do něj prstem. A jak je nakynuto, klidně ještě předám do větší mísy a nechám dál kynout. Mísu zakryju utěrkou. A jak je nakynuto, tak buď vyhazuju lžící a ty už neplním, jen smažím. A když chci plněné koblížky, tak vysypu na vál a vykrajuju kolečka. Plním je marmeládou a kraje mažu rozšlenahým bílkem, je to jako lepidlo. Z těch zbytků, které jsou kolem jsou úžasné smažené cosi. Děti se vždycky dohadují co je to za zvířátka. Pocukruju moučkovým cukrem. Smažím je v kulatém jenském skle. Aspoň vidím, jestli je už zespodu hotovo, smažím je zakryté a když otočím odekryté.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé