Zobrazit přihlášovací formulář

Co dům dal

Přidat recept
(recept si oblíbilo 18 návštěvníků)

Jogurt v peřinách - podle mne

0.0
Jogurt v peřinách - podle mne

Potřebné ingredience

1 litr plnotučného mléka, 1 litr polotučného mléka, 6 lžiček cukru, 1 velký bílý jogurt Holandie

Postup přípravy

Mléko svařím s cukrem - nechám vychladit tak, abych tam udržela prst. Pak vmíchám velký jogurt. Naliji do skleniček od přesnídávek.
Zavíčkuju a dám do peřin nejméně na 5 hodin - dávám k nim 2l PET lahev teplé vody. Pak dám do lednice, kde krásně dojde.
Pro info - dělám většinou po obědě - večer přendám do lednice a ráno si pochutnáváme na jogurtu.
Je akorát hustý, z uvedeného množství je 14 skleniček od přesnídávky - neplním vrchovatě!
Jíme buď samotný nebo s grankem, různými ceráriemi, marmeládou, ovocem.......
Když to spočítám tak vyjde jeden cca na 3,- Kč

Foto dodám :-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Hanoušek 3. 3. 2009, 9:16
Dokud se nesní :-p Ne vážně dělám 14 skleniček a jsme 4 - takže u nás většinou spotřeba 4 denně :-) vydrží ani ne týden. Když jsem dělala jen z litru mléka, tak jsem dělala 2x do týdne - tak takhle udělám velkou várku :-D
bambulka1 2. 3. 2009, 21:48
a jak dlouho asi vydrží????
čarodka2 19. 2. 2009, 21:45
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, ten cukr je tam nutný, nebo to jde i bez něj? Dík za odpověď.
Hanoušek 20. 2. 2009, 9:28
@čarodka2 Cukr být nemusí - ovšem pak bude jogurt klasický bílý = nakyslý!

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie