(recept
si oblíbilo 11 návštěvníků)
Bramborový koláč
Potřebné ingredience
3 větší syrové brambory, 1/2 l mléka, kostka droždí nebo sáček sušeného droždí, 1/2 kg hrubé mouky, 1 vejce, 3 lžíce oleje, 2 stroužky česneku (můžou být i 3-4 stroužky), 1-2 lžičky majoránky, 1-2 lžičky soli, špetka pepře.
slaná varianta: 20 dkg strouhaného sýra, 20 dkg anglické slaniny
sladká varianta: borůvky nebo švestky
Postup přípravy
Brambory nastouháme najemno a spaříme vřelým mlékem. Do vlažné hmoty dáme droždí, mouku, vejce, olej, česnek, majoránku, sůl a pepř. Mícháme až vznikne středně tuhé těsto a necháme v teple vykynout. Poté těsto vylejeme na olejem vymazaný nebo pečícím papírem vystlaný vyšší plech nebo pekáč. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme 30 minut na mírnější teplotě.
Inspirovala jsem ze z Pošli recept, kde to paní dělala holé - bez slaniny nebo ovoce. Já si to trošku přizpůsobila, aby to byl celý oběd ;-).
Povrch poklademe slaninou a posypeme sýrem. Dělala jsem variantu i pro syna, takže půlka je bez slaniny ;-). Dokážu si nahoře představit místo anglické třeba i párek nebo salám.
Sladkou variantu před podáváním posypeme cukr moučkou.
Inspirovala jsem ze z Pošli recept, kde to paní dělala holé - bez slaniny nebo ovoce. Já si to trošku přizpůsobila, aby to byl celý oběd ;-).
Povrch poklademe slaninou a posypeme sýrem. Dělala jsem variantu i pro syna, takže půlka je bez slaniny ;-). Dokážu si nahoře představit místo anglické třeba i párek nebo salám.
Sladkou variantu před podáváním posypeme cukr moučkou.
Na talířku. Dobré ještě s okurkou, čalamádou, salátem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé