(recept
si oblíbilo 22 návštěvníků)
Výborný nugátový krém
Potřebné ingredience
7 žloutků a 1 celé vejce, 6 polévkových lžic cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 2 polévkové lžíce kakaa (mírně navršené, aby nebyl krém zbytečně tmavý a nahořklý), nakonec přidáme 25 dkg másla
Postup přípravy
POSTUP PŘÍPRAVY
Žloutky, vejce, cukr a kakao šleháme v misce (používám misku z ohnivzdorného skla) vložené do horké vodní lázně. Po určité chvíli provedeme zkoušku - hmota musí pálit na prstu. Potom vložíme do studené vodní lázně, šleháme a po mírném zchladnutí přidáme pokrájené máslo, nejlépe pokojové teploty, šleháme dále do zhoustnutí.
Tento krém je vhodný na slepování cukroví, dorty, na různé řezy - po ztuhnutí krému polejeme hořkou rozpuštěnou čokoládou (spolu rozpustíme asi 10 dkg tuku Omega), povrch posypeme kokosem, nebo oříšky. Moučníky, cukroví, řezy po naplnění krémem uchovávejte v chladu. Množství surovin je uvedené k použití na řezy (pečené na klasické velikosti plechu), na cukroví stačí poloviční dávka. Když krém zbyde, můžeme přidat oříšky, nebo kokos a použít také na slepování cukroví, případně smícháme s mletými piškoty, ochutíme rumem a používáme jako nádivku do cukroví.
Výhodou tohoto krému je, že je trvanlivější a velmi jemný, protože při přípravě prochází tepelnou úpravou.
Žloutky, vejce, cukr a kakao šleháme v misce (používám misku z ohnivzdorného skla) vložené do horké vodní lázně. Po určité chvíli provedeme zkoušku - hmota musí pálit na prstu. Potom vložíme do studené vodní lázně, šleháme a po mírném zchladnutí přidáme pokrájené máslo, nejlépe pokojové teploty, šleháme dále do zhoustnutí.
Tento krém je vhodný na slepování cukroví, dorty, na různé řezy - po ztuhnutí krému polejeme hořkou rozpuštěnou čokoládou (spolu rozpustíme asi 10 dkg tuku Omega), povrch posypeme kokosem, nebo oříšky. Moučníky, cukroví, řezy po naplnění krémem uchovávejte v chladu. Množství surovin je uvedené k použití na řezy (pečené na klasické velikosti plechu), na cukroví stačí poloviční dávka. Když krém zbyde, můžeme přidat oříšky, nebo kokos a použít také na slepování cukroví, případně smícháme s mletými piškoty, ochutíme rumem a používáme jako nádivku do cukroví.
Výhodou tohoto krému je, že je trvanlivější a velmi jemný, protože při přípravě prochází tepelnou úpravou.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Jentl
(upraveno)
18. 2. 2009, 21:18
Mám s krémem z vajec šlehaných v páře velice dobré zkušenosti, říkám mu " letní krém", nezkysne tak rychle jako krém nastavovaný pudinkem nebo kaší.
Illen
(upraveno)
30. 3. 2009, 20:39
@Jentl
Judito, děkuji Vám za komentář, omlouvám se, ale nic nestíhám. Máte pravdu, že krém, který prochází tepelnou úpravou déle vydrží. Mějte se moc hezky, hodně sluníčka přeje a zdraví Ilona