Zobrazit přihlášovací formulář

Bezmasá jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 23 návštěvníků)

Vdolky

0.0
Vdolky

Potřebné ingredience

1 kg polohrubé mouky, (může být polovina hl a polovina poloh.), 5 -10 dkg rostlinného tuku, 6 dkg cukru krupice, 1 žloutek, 4 dkg droždí ( já dávám sušené droždí, na kilo 1 pytlík a krásně to vykyne.) 1/2 až 3/4 litru mléka, lžička soli.

Postup přípravy

Vše smícháme a necháme vykynout. ( 1 - 2 hod). Vyklopíme na pomoučený vál, lžící si ukrajujeme kousky těsta a děláme bochánky, které klademe na plech vyložený pečícím papírem. Bochánky zploštíme a ještě chvíli necháme kynout. Potřeme rozšlehaným vajíčkem, posypeme makem, nebo kmínem. A hodně posolíme. Dáme péct do vyhřáté trouby na cca 180 stupnů a pečeme do zlatova. Po vyndání z trouby, ještě teplé potřeme rozpuštěným máslem.

Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučený vál a lžící ukrajujeme kusy těsta a děláme bochánky

Pokládáme na pečící papír

Bochánky zploštíme a necháme ještě chvíli kynout.

Pomažeme rozšlehaným vajíčkem, posypeme makem, kmínem ( já dávám drcený) a dost posolíme.

do zlatova upečené

Mi to máme nejraději s bramboračkou.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

laskonka333 17. 4. 2015, 11:27
(jidlo)
ivaja 9. 10. 2010, 20:58
prosím kolik jich je z jedné dávky?
Wolf L. 1. 10. 2010, 10:58
Vaše vdolky jsem dělala už podruhé, tentokrát k čočkový a pěkně se po nich zaprášilo (zajic) :-) (Y) (L)
Evelyn123 24. 2. 2010, 15:15
Teda já bych si tak dala až bych :´( máte je výstavní a tu kombinaci s polévkou (Y) tak to přesně podávala moje babička. Děkuju za recept (F)
PrdaP 24. 2. 2010, 14:57
tak už jsou v troubě :-) moc díky za super recept :-) (L) (L) (L) |:o) |:o) |:o)
@Pavla 23. 8. 2009, 10:48
Nádherné vdolečky. (clamp) Jako od mojí babičky. :'( Taky je zkusím. Snad se povedou. Díky za receptík. :-$
vendelínka 28. 4. 2009, 13:59
Padla na mě nostalgie - mamka vždycky dělala vdolky s gulášovou polévkou. Gulášovka už je hotová a jdu na ty vdolky. (L)
channah 19. 2. 2009, 12:02
Tak u nás se tomu říká "pekáče", jelikož vdolky se u nás smaží :-) a tyto pekáče jsou výborné k čočce na kyselo. Zkuste a uvidíte, že neprohloupíte |:o)
Forštka 19. 2. 2009, 15:49
@channah Díky za radu. To bych mohla zkusit. Manžel miluje čočku na kysolo. Díky (L)
dash 18. 2. 2009, 21:53
Leonko, tyto vdolky pekla maminka, strašně nám chutnaly a taky jsme je měli vždy k bramboračce. Děkuji vám za připomenutí (F) Lída
Dandulee 18. 2. 2009, 17:24
Mňam (pl),vypadají úžasně (Y) (Y) (Y).A ta kombinace........ (flower)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie