(recept
si oblíbilo 23 návštěvníků)
Vdolky

Potřebné ingredience
1 kg polohrubé mouky, (může být polovina hl a polovina poloh.), 5 -10 dkg rostlinného tuku, 6 dkg cukru krupice, 1 žloutek, 4 dkg droždí ( já dávám sušené droždí, na kilo 1 pytlík a krásně to vykyne.) 1/2 až 3/4 litru mléka, lžička soli.
Postup přípravy
Vše smícháme a necháme vykynout. ( 1 - 2 hod). Vyklopíme na pomoučený vál, lžící si ukrajujeme kousky těsta a děláme bochánky, které klademe na plech vyložený pečícím papírem. Bochánky zploštíme a ještě chvíli necháme kynout. Potřeme rozšlehaným vajíčkem, posypeme makem, nebo kmínem. A hodně posolíme. Dáme péct do vyhřáté trouby na cca 180 stupnů a pečeme do zlatova. Po vyndání z trouby, ještě teplé potřeme rozpuštěným máslem.

Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučený vál a lžící ukrajujeme kusy těsta a děláme bochánky

Pokládáme na pečící papír

Bochánky zploštíme a necháme ještě chvíli kynout.

Pomažeme rozšlehaným vajíčkem, posypeme makem, kmínem ( já dávám drcený) a dost posolíme.

do zlatova upečené

Mi to máme nejraději s bramboračkou.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
laskonka333
(upraveno)
17. 4. 2015, 11:27

nahlásit

ivaja
(upraveno)
9. 10. 2010, 20:58
prosím kolik jich je z jedné dávky?
nahlásit

Wolf L.
(upraveno)
1. 10. 2010, 10:58
Vaše vdolky jsem dělala už podruhé, tentokrát k čočkový a pěkně se po nich zaprášilo




nahlásit
Evelyn123
(upraveno)
24. 2. 2010, 15:15
Teda já bych si tak dala až bych
máte je výstavní a tu kombinaci s polévkou
tak to přesně podávala moje babička. Děkuju za recept



nahlásit

PrdaP
(upraveno)
24. 2. 2010, 14:57
tak už jsou v troubě
moc díky za super recept








nahlásit

@Pavla
(upraveno)
23. 8. 2009, 10:48
Nádherné vdolečky.
Jako od mojí babičky.
Taky je zkusím. Snad se povedou. Díky za receptík.



nahlásit

vendelínka
(upraveno)
28. 4. 2009, 13:59
Padla na mě nostalgie - mamka vždycky dělala vdolky s gulášovou polévkou. Gulášovka už je hotová a jdu na ty vdolky.

nahlásit

channah
(upraveno)
19. 2. 2009, 12:02
Tak u nás se tomu říká "pekáče", jelikož vdolky se u nás smaží
a tyto pekáče jsou výborné k čočce na kyselo. Zkuste a uvidíte, že neprohloupíte


nahlásit

Forštka
(upraveno)
19. 2. 2009, 15:49
@channah
Díky za radu. To bych mohla zkusit. Manžel miluje čočku na kysolo. Díky

nahlásit
dash
(upraveno)
18. 2. 2009, 21:53
Leonko, tyto vdolky pekla maminka, strašně nám chutnaly a taky jsme je měli vždy k bramboračce. Děkuji vám za připomenutí
Lída

nahlásit

Dandulee
(upraveno)
18. 2. 2009, 17:24
Mňam
,vypadají úžasně
.A ta kombinace........





nahlásit