(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Tvarohová buchta
Potřebné ingredience
těsto: 1 hrnek moučkového cukru, 0,75 hrnku oleje, 2 vejce, 2 hrnky polohrubé mouky, 2 lžíce kakaového prášku, 1 prášek do pečiva, 1 hrnek mléka
náplň: 500 g tvarohu, 1 hrnek cukru krupice, 2 vejce, 1 hrnek mléka, 2 sáčky vanilkového pudinkového prášku
Postup přípravy
Nejdříve připravíme náplň důkladným promícháním všech surovin, nejlépe ručním elektrickým šlehačem.
Pak do misky dáme cukr a olej a ušleháme na hladkou hmotu. Do ní postupně zašleháme všechno ostatní.
Těsto nalijeme na plech vyložený papírem na pečení (nebo vymazaný a vysypaný). Na hnědé těsto nepravidelně rozlijeme tvarohovou náplň. Je řídká a z větší části těstem proteče dolů. Pak opačným koncem vařečky obě hmoty na plechu zlehka promícháme. Plech vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a upečeme (cca 20-25 minut). Necháme vychladnout a nakrájíme na kousky. Pozor, krájet až po důkladném vychladnutí.
Pak do misky dáme cukr a olej a ušleháme na hladkou hmotu. Do ní postupně zašleháme všechno ostatní.
Těsto nalijeme na plech vyložený papírem na pečení (nebo vymazaný a vysypaný). Na hnědé těsto nepravidelně rozlijeme tvarohovou náplň. Je řídká a z větší části těstem proteče dolů. Pak opačným koncem vařečky obě hmoty na plechu zlehka promícháme. Plech vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a upečeme (cca 20-25 minut). Necháme vychladnout a nakrájíme na kousky. Pozor, krájet až po důkladném vychladnutí.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
misans
(upraveno)
20. 2. 2009, 19:21
Jednoduchá buchta a přitom velká mňamka všichni kteří dostali si pochutnali