(recept
si oblíbilo 30 návštěvníků)
Švestková buchta - jednoduchá, rychlá a dobrá
Potřebné ingredience
2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukru, 1 vejce, 3 lžíce oleje, 1 hrnek mléka, 1 prášek do pečiva, švestky (dala jsem zmražené, z naší zahrádky)
DROBENKA : máslo + vanilkový cukr + hrubá mouka
Postup přípravy
Vše smíchat, vylít na pekáček, pokládáme švestkama a posypeme drobenkou. Pekla jsem na 170st.
Drobenka - rozehřeji máslo, vysypu do něj 2 vanilkové cukry a hrubou mouku... Když se začne drobit, je to OK
Okraje do zlatova :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
hujik
(upraveno)
24. 8. 2014, 13:24
simoninka
(upraveno)
9. 8. 2014, 13:57
Buchta výborná,hlavně rychlý hrnkový recept ..návštěva si pomláskávala Simona
Šárifík
(upraveno)
30. 8. 2013, 8:02
Včera jsem ji udělala a neměla chybu . Jen jí dneska můžu dělat znova, jelikož mi jí včera snědli na posezení. Díky za tip
Aluch
(upraveno)
9. 9. 2011, 20:49
Díky moc za super receptík . Byla moc dobrá a docela rychle se po ní zaprášilo
zabinkaa
(upraveno)
7. 2. 2012, 19:04
@Aluch
To mám radost, že všem chutnalo Zítra asi také upeču, našla jsem v mrazáku pytlík švestek
Ziza82
(upraveno)
4. 4. 2009, 7:35
Jelikož mám jen velký plech, dělala jsem rovnou z dvojité dávky. Buchta je boží! Dělala jsem ji včera večer a neodolali jsem ještě teplou, je výborná! Dneska ji máme k snídani. Takže doporučuji, je skvělá!
zabinkaa
(upraveno)
7. 2. 2012, 19:06
@Ziza82
Díky za pěkný komentář Recept mám od babičky A čím jednodušší, tím lepší... Mám radost, že vám chutná!!!
Zanet&Giovi
(upraveno)
25. 2. 2009, 21:10
Vyzkousela jsem! Do testa jsem pridala spetku soli a vanilkovy extrakt a trochu vic mleka (i tak se mi to zdalo dost huste). Do drobenky trosku prasku do peciva. Vyborne! Akorat jsem to pekla na dvakrat. Myslela jsem, ze uz to po 25 minutach je, ale nebylo
zabinkaa
(upraveno)
18. 3. 2009, 13:12
@Zanet&Giovi
Jsem moc ráda, že jste buchtu vyzkoušela Blanka