(recept
si oblíbilo 14 návštěvníků)
Bramborové pirožky
Potřebné ingredience
400g vařených oloupaných brambor, 250g polohrubé mouky, 100g másla, 300g mletého masa, sůl, 1 vejce
Postup přípravy
Najemno nastrouháme brambory(vařené ve slupce den předem), přidáme sůl, mouku, rozměklé máslo a vypracujeme těsto, které vyválíme na asi 4mm plát. Vykrajujeme čtverce 10x10cm, do středu dáme náplň a přehneme. Okrajeme přimáčkneme k sobě. Potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem cca 20 minut na 200.Výborně chutnají máčené v zakysané smetaně případně smícháme 150g zakysané smetany se 2 lžícemi majolky a nastrouhaným stroužkem česneku.
Náplň: orestovat cibulku, na ni mleté maso, osolit, opepřit.
Náplň2:kdo má rád sýr cottage, tak s ním to rovněž nemá chybu.
Náplň: orestovat cibulku, na ni mleté maso, osolit, opepřit.
Náplň2:kdo má rád sýr cottage, tak s ním to rovněž nemá chybu.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé