(recept
si oblíbilo 86 návštěvníků)
* KUŘE V TEMNOTÁCH *
Potřebné ingredience
Na tuhle super dobrotu potřebujete: 4 ks kuřecích prsou 300 g anglické slaniny (+-) 250 g tvrdého sýra 1 plechovka ananasu trochu másla mletou sladkou papriku, kari koření, mletý pepř a sůl
Postup přípravy
Zapékací misku nebo pekáč vymažeme máslem a vyložíme částí slaniny. Kuřecí prsa naklepeme, osolíme, ochutíme paprikou, pepřem a kari (z obou stran), vložíme do pekáčku a poklademe zbytkem slaniny.
Dáme do trouby vyhřáté na 180 stupňů a zapékáme cca 15 minut.
Pak maso obložíme ananasem (plátky nebo kostky, co tak doma zrovna je) a zasypeme strouhaným sýrem (můžeme použít i plátky). Posypeme bazalkou (nemusí být) a zapečeme ještě chvíli v troubě.
Podáváme s bramborovou kaší.
U nás vyzkoušené a velmi oblíbené jídlo :-)))
Dáme do trouby vyhřáté na 180 stupňů a zapékáme cca 15 minut.
Pak maso obložíme ananasem (plátky nebo kostky, co tak doma zrovna je) a zasypeme strouhaným sýrem (můžeme použít i plátky). Posypeme bazalkou (nemusí být) a zapečeme ještě chvíli v troubě.
Podáváme s bramborovou kaší.
U nás vyzkoušené a velmi oblíbené jídlo :-)))
Pekáček vymažeme máslem a vyložíme slaninou...
Kuřecí prsa ochucená kořením položíme na slaninu...
Na kuřecí prsa položíme zbytek slaniny...
Zapečeme v troubě cca 15 min.
Obložíme ananasem a posypeme strouhaným sýrem...
A máme hotovo :-)) Teď po celém bytě cítíte náramnou vůni a všichni běží ochutnat ;-) Nezapomeňte ještě na bramborovou kaši... DOBOU CHUŤ :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
nigina
(upraveno)
24. 2. 2013, 12:25
Bezva recept Niekedy v priebehu týždňa vyskúšam Vďaka
Markisa.z
(upraveno)
11. 12. 2012, 18:27
Díky za recept! Jednoduché a dobré. Manžel si moc pochutnal, i když na jeho porci jsem nedávala ananas, nemá ho rád. Zato syn ho miluje a ptal se, zda budu dělat i druhý den.
šubka
(upraveno)
5. 10. 2012, 16:42
To brzy musím vyzkoušet
Martina 11
(upraveno)
10. 8. 2011, 9:36
dneska zkusím k obědu a určitě to bude výborné
Lenluvik
(upraveno)
6. 8. 2011, 12:50
Hani výýýýýborný recept . Zkoušela jsem minulý týden a obrovský úspěch . Děti se mohly umlátit, jak jim chutnalo a manžel taky . Opravdu mňamka . Díky
Hanarani
(upraveno)
8. 8. 2011, 13:47
@Lenluvik
Že jo! U nás to je taky vždycky radosti jak o posvícení
romitka
(upraveno)
28. 7. 2011, 23:01
Milá Hani,tvůj recept jsem si vybrala,že ho vyzkouším v nedělu pro hosty.Potřebuju poradit,jestli to podléváš vodou nebo ne?Prostě to tam jen naskládáš bez podlévání,pustí to šťávu? A chtěla jsem se zeptat jestli není lepší to maso před tím jen tak zprudka orestovat?Díky za radu.
Hanarani
(upraveno)
30. 7. 2011, 23:09
@romitka
Nepodlévám to ničím, maso a slanina samy poustí šťávu I to orestování by mi přišlo zbytečné... Prostě se to naskládá do pekáčku a samo peče
romitka
(upraveno)
31. 7. 2011, 19:32
@Hanarani
Tak Hani,oběd dopadl mega výborně!!!Všem moc chutnal.Je to úplně něco jinýho a hlavně to má zas úplně jinou chuť.Někdo se tu ptal jestli se tam to kari musí dávat.já si teda myslím,že musí,páč to má právě tu svou výbornou specifickou chuť!Káždá ta věc tam prostě musí být!Jsme gurmáni a tohle fakt nemělo chybu!Moc děkuji!!!Romča
Hanarani
(upraveno)
3. 8. 2011, 23:59
@romitka
Tak to mě potěšilo, že vám tak chutnalo
Fantagiro
(upraveno)
27. 7. 2011, 9:03
Hani,musí tam být to kari???Nezkoušela jste bez toho??
Hanarani
(upraveno)
28. 7. 2011, 12:47
@Fantagiro
To kari tomu dodá fajn chuť My ho máme rádi, takže bez něj jsem nezkoušela - ale určitě to půjde taky
Dada34
(upraveno)
27. 7. 2011, 8:34
brčule123
(upraveno)
27. 7. 2011, 8:07
zkusíme.
yahoda
(upraveno)
25. 7. 2011, 12:16
Dnes jsem vařila k obědu a musím říct že je to výborné!!! Moc nám to chutnalo a nejvíc oceňuju přípravu (mám dva prcky)... Určitě jsme ho nedělali naposled, moc díky za recept!
Hanarani
(upraveno)
28. 7. 2011, 12:47
@yahoda
Jsem ráda, že vám chutnalo!
lonik
(upraveno)
26. 10. 2010, 20:24
To vypadá dobře a ananas ten ja můžu
ianina
(upraveno)
26. 10. 2010, 10:27
Tak to musím vyzkoušet
anaba
(upraveno)
25. 10. 2010, 21:18
to musí být fakt dobrůtka
Hanarani
(upraveno)
27. 10. 2010, 9:25
@anaba
No taky že je
jilly
(upraveno)
28. 8. 2009, 14:57
s tym ananasom to moze byt obrovska basta
beziv
(upraveno)
28. 8. 2009, 14:44
Už jsem také párkrát dělala Váš receptík a nelze než . Je to mega dobrůtka a navíc super rychlovka. Klidně bych to předložila jako slavnostní papáníčko pro návštěvy.
Hanarani
(upraveno)
31. 8. 2009, 14:43
@beziv
Díky za chválu - jsem ráda, že vám chutná stejně, jako nám A je pravda, že jsme touhle paštou poctili už lecjakou návštěvu
Ircula
(upraveno)
11. 6. 2009, 21:05
Teda Hanko, tohle vypadá fakt na super dobrotu , určitě vyzkouším, jen musím dokoupit tu slaninku . díky za tip
Hanarani
(upraveno)
11. 6. 2009, 22:06
@Ircula
Rádo se stalo, určitě si pochutnáte - je to bašta a raz dva hotové
Gultinka
(upraveno)
15. 3. 2009, 11:19
Super recept. Bylo to moooc dobrý.Díííky
Hanarani
(upraveno)
16. 3. 2009, 18:14
@Gultinka
Díky! Jsem ráda, že vám chutnalo
LEILI
(upraveno)
27. 2. 2009, 20:35
jak to říct?? NEBE V HUBĚ díky za skvělý recept, stane se u nás jistě žádanou baštou těšíme se na další Kyncáni
Hanarani
(upraveno)
16. 2. 2009, 14:00
Maxi dobrota. Ovšem nic pro vegetariány