Hovězí plátky na kari
Potřebné ingredience
4 hovězí plátky (zadní hovězí, roštěnka), cibule (tolik, kolik je masa), 100 g sýru na strouhání, 2 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžíce kari koření, olej, vývar nebo voda na podlití, 1 bobkový list, 3 kuličky nového koření, špetka tymiánu, sůl
Postup přípravy
V kastrolu rozpálíme olej a orestujeme na něm nakrájenou cibuli. Vložíme maso, orestujeme je, přidáme hořčici, bobkový list, nové koření, tymián a kari. Maso podlijeme vodou nebo vývarem a dusíme pod pokličkou doměkka.
Na závěr přidáme část nastrouhaného sýru, který omáčku zahustí, zbylým nastrouhaným sýrem ozdobíme porci na talíři. Podáváme s dušenou rýží.
Já jsem dala do omáčky celé množství sýru a ještě dohustila moukou, dělala jsem více omáčky a méně husté.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé