Kotlety na celeru se šlehačkou
Potřebné ingredience
vepřové kotlety, sůl, orientální koření, směs na rožnění, paprika, rajče, menší celer, česneková sůl, vývar případně voda na podlití, šlehačka
Postup přípravy
Kotlety naklepat a osolit, z jedné strany posypat orientálním kořením, z druhé směsí na rožnění. Na pánvi rozehřát olej a kotlety z obou stran orestovat (cca 1,5 minuty jednu stranu).
Orestované kotlety rozložit na dno pekáče, zalít zbytkem z pánve. Papriky nakrájet na nudličky, rajče a celer také. Pokrýt jimi povrch kotlet a celé zasypat česnekovou solí. Zalít vývarem nebo horkou vodou, aby byly kotlety mírně ponořené. Překrýt a dusit do měkka (1/2 až 3/4 hodiny)
Nakonec zalít šlehačkou a krátce nechat dopéct. Příloha: brambory nebo kaše... nebo dle chuti.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé