Zapečené krůtí plátky - bašta v jednom pekáči
Potřebné ingredience
kilo krůtích prsních řízků - může být i kuřecí nebo vepřová kotleta, ta se ale musí naklepat, dále asi 2,5 kg brambor, 15 dkg Nivy, 25 dkg eidamu, 20 dkg měkkého salámu, asi 2 trojúhelníky nebo 1 kostka taveného sýra, provensálské koření, špetka soli nebo gril.koření, smetana 12%, šlehačka, olej, 2 cibule, půl palice česneku
Postup přípravy
připravené oloupané syrové brambory, nakrájené krůtí plátky natenko, není třeba naklepávat, pouze když dáte vepřové, směs z nastrouhané nivy, měkkého salámu, eidamu, taveného sýra vetřeného do směsi, provensálského koření, nakrájené cibule a asi půlky palice česneku pokrájeného na plátky, zalitá jednou 12% smetanou a lžící oleje
vymažeme pekáč olejem, poklademe asi dvěma třetinami syrových brambor pokrájených na kolečka, na brambory dáme krůtí plátky a na ně vrstvíme sýrovou směs. Brambory zatím nekořeníme, dostanou chuť z té směsi
Navrstvená směs
Na směs nakrájíme natenko zbylé brambory, ty můžeme trošku osolit nebo okořenit jakýmkoli kořením, já použila grilovací. Zalijeme šlehačkou a přikryté pečeme v troubě asi hodinu při 250 stupních.
Dobrou chuť
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé