Zobrazit přihlášovací formulář

Zeleninová jídla

Přidat recept
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

BRAMBORÁKOVÁ (cmundová) BUCHTA

0.0
BRAMBORÁKOVÁ (cmundová) BUCHTA

Potřebné ingredience

8 větších brambor, mléko, 15 g droždí, 2 celá vejce, sádlo, cca 10 lžic hrubé mouky, šunkový salám (nebo uzené maso), sůl, česnek, majoránka

Postup přípravy

Nastrouháme brambory a spaříme je hrnkem vařícího mléka. V hrnečku si připravíme kvásek z vlažného mléka a droždí. Do brambor přidáme podle chuti česnek, sůl, pepř, majoránku, na kostičky nakrájený salám (nebo maso), rozehřáté sádlo a podle potřeby hrubou mouku. Všechno důkladně promícháme a přidáme ještě vykynutý kvásek a vejce. Mělo by vzniknout těsto jako na litou buchtu.
Ve vymaštěném pekáči pomalu pečeme do zlatova.
Chceme-li křupavou kůrčičku, potíráme ho během pečení tukem. ,o)

Dobrou chuť.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

7.8 19. 2. 2009, 14:12
Pavli ,nahoře je napsaná hrubá a pak polohrubá. Ale ono to bude asi jedno co??Už se těším až vyzkouším,protože stát u sporáku a smažit bramboráky pro 3 chlapi je děs (6) (6) (6)
papik 23. 2. 2009, 9:24
@7.8 No jo, to jsem ale popleta. Já jsem si ten papír, ze kterého jsem celý recept přepisovala, už vyhodila... *-) Zeptám se manželovo maminky a opravím... ;-) I když vcelku je to asi fakt jedno, protože někdo dělá bramboráky z polohrubé a někdo z hrubé mouky, takže každému podle jeho zvyklostí... :-) Nejsou to ale klasické bramboráky. Opravdu je to taková vyšší buchta, ale chuťově si s těmi smaženými určitě nezadá. ^o)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie