Zobrazit přihlášovací formulář

Sladká jídla

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Skořicoví šnečci

0.0
Skořicoví šnečci

Potřebné ingredience

500 g hladké mouky
1 kostička droždí
200 ml mléka
100 g rozpuštěného másla + máslo na potření
110 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
3 žloutky
špetka soli
strouhaná citrónová kůra
mletá skořice
2 lžíce hrozinek + rum

Postup přípravy

1. Z droždí, vlažného mléka, lžičky cukru a části odváženého množství mouky připravíme kvásek.

2. Do zbylé mouky přidáme vykynutý kvásek, vlažné rozpuštěné máslo, cukr, žloutky, citrónovou kůru a špetku soli. Hněteme na nejpomalejší chod 4 minuty, pak podle potřeby přidáme mouku (tolik, aby se těsto nelepilo na stěny mísy a zůstávalo na hnětacím háku), pak hněteme další 4 minuty na rychlejší chod. Vypracované hladké těsto necháme na teplém místě 30 minut vykynout.

3. Těsto rozdělíme na 4 díly. Každý díl vyválíme na 0,5 cm silnou placku. Placku potřeme rozpuštěným máslem, pocukrujeme, posypeme skořicí a hrozinkami namočenými v rumu. Placku svineme do rolády a nakrájíme na plátky přibližně 2 cm silné. Plátky skládáme na plech těsně vedle sebe (viz. obrázkový postup). Každý plátek ze všech stran důkladně omastíme. Necháme ještě 15 minut kynout.
Pečeme v horkovzdušné troubě na 160 stupňů 25-30 minut.

4. Teplé šnečky od sebe oddělíme a můžeme podávat.

Dobrou chuť

Plátky skládáme na plech těsně vedle sebe. Každý plátek ze všech stran důkladně omastíme.

Teplé šnečky od sebe oddělíme a můžeme servírovat.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie